Herkes Evinde Kedi Beslesinmi?

Derdedermanim
Derdedermanim

14076 Puan

Evet beslesinde şunu bilerek alsın bir süre besleyip mağdur etmesin hayvanında günahına girmesin. 1. Kedi ısırır yada tırmıklar;kediler yavruyken oyun maksatlı olarak bunu yapar bu bana eğlenceli geliyor bir başkasına eğlenceli gelmez tehlikeli gelir mesela kolunda çizikler olması onu dehşete düşürür ozaman kedi alıcaksanız bunu düşünün derim.Bazı yetişkin kediler huysuzdur kendini sevdirmez biraz sıkıştırsanız tırmıklayı verir ben denk gelmedim ama bir akrabamda gördüm ve sokakta yaşıyan yetişkin kedilerde kednini koruma içgüdüsü vardır bunu yapabilir sokakta yaşadığı sürece ben evde beslediğim hiç bir kedide bu şekil ciddi bir tırmalama ısırma görmedim ama canımı açıtırsanız bende ağız burun dalarım o başka:) 2.Kediler temizdir ama yavru kediler bazen temizlik hususlarında bu işi becerme noktasında bebek oldukları için bir takım hatalar yapabilirler kum kabı kullanırken özellikle ;bunu tolore edemiyecekseniz beslemeyin nerde evde sokaktaki kedilere mama vermeyin demedim yanlış anlaşılmasın. 3.Kediler yaramazlık yaparlar öyle put gibi biblo gibi durmazlar koştururlar evin içinde mesela en basitinde dahamı devam ediyorum zaten..biblo istiyen direk biblo alsın sevimlisinden. 4.Kediler koltukları yatakları kanepeleri pıntık pıntık yapar üstelik tırnaklarını kesseniz tırmalama ağacı alsanız bile bunu yaparlar heryerinde ipler sarkar en yeni koltuk takımınızın canına okunur ;koltuğunuza kıyamıyorsanız kediye kıyarsınız ozaman almayın . 5.Kediler sessiz hayvanlardır;sen öyle san kediniz yavruyken karnı açıktığında bir deri varsa yalnızsa miyavlıyabilir hele bir kızgınlık dönemine girsin tamamen çileye döner en sevimli en güzel en pofidik kedide başedilmez bir ses tonuyla gece gündüz demeksizin en yüksek volümde hemidfe yankı yapacak bir mekanda resmen ulur efendim kısırlaştırırsanız buhuyunu bırakıcaktır eğer kısırlaştıramam çünkü diyorsanız sesinede katlanbamıcaksanız ki katlatması cidden zordur ozaman ne dicem malum.

9 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Sonra kedim beni parçaladı ,kedimin b.ku b.k gibi kokuyor ,maması tütüyor ,kedim eşyamı paraladı ,acilll yardım veterinerlik yapın ,diye ilan açıpta dert yakınmayın önce besleyenin evine gidin koltukları görün üstünüz başınız tüy olsun kum kabı temizleyin baktınız size göre değil hayvanları mağdur etmeyin para verdiklerinizide sokağa atar duruma gelmeyin.Ne hayvanın nede hayvanseverlerin beddualarına maruz kalmayın saçma sapan sorular sorup terslenmeyin araştrın okuyun görün sonra karar verin.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

6.Kediler masrafsızdır ;yanılıyorsun kediye 5 tl lik mama alıp besliyim dersen çok geçmeden sana 500 tl lik veteriner masrafı çıkaracaktır ;okadar masraf edemem diyorsan kaliteli marka mama almalısın onunda kilosu 30 tlden aşşağı değil haberin olsun yani cimri isen heleki kedin husunda seni bir cimrilik kaplıyor ise!
7.Kedim dökmez kirletmez haha :) sen öyle san
a.Kediler düzenli tüy döker
b.Kedinin kum kabının etrafına kum dökülür kapalı değilse hele ...
d.Kedin bazen hiç ummadığın şeyler yapabilir kum kabını düzenli temizlesen bile saksi dibine hediye bırakabilir yada başka yerlere nadirde olsa başına gelicektir.
e.Kedim ama kabını devirebilir saksiyi devirebilir...

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

7.B.k tur kokar derlerya kedinin kumu kokuyu bir miktar hapsetsede tamamen kokuyu tutmaz hele tembelsen hiç bulaşma derim.
Şimdi kedndinden eminmisin kesin unuttuğum bir şeyler vardır ama umduğun gibi hayvanlar canlı oyuncak değil

ursaminor
ursaminor

116511

"kedimin b.ku b.k gibi kokuyor" koltuktan düşüyordum gülerken :D


Çok doğru ve ben de sonuna kadar katılıyorum.

Veranifer
Veranifer

3905

Jdjsisiis 8. Kedi aldim bir de arkadas aliyim cici cici anlassinlar yalan kediler kiskanc hayvanlardir sevmedikleri bir sey oldugunu bunu yataginizi kum kabi olarak kullanarak gayet guzel belirtebilirler bir de ustunu ortuyomus gibi eseleyip size poponuzu donup giderler (denenerek kanitlanmistir)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

İki manadada katılmanıza sevindim :)

Breda
Breda

3721

esim bazen kokuyo mu tuvaleti dediginde yooo ben duymuyorum sana oyle gelmistir diyorum.. Ee kokacak tabi kumu kum kabindan aninda almazsak sifon cekilmemis klozetten farki kalir mi.. Agzina saglik bu arada gercekten güzel bi yazi olmus..

Cathorn
Cathorn

12106

o kadar haklısınız ki anlatamam

Breda
Breda

3721

Güzel ve akici bir dilde anlatmissin..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1308 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR