3 Aylık Yavru Köpek Haşlanmış Tavuk Suyu İçebilir Mi?

Irmaakk
Irmaakk

1055 Puan

3 aylık Golden çocuğuma haşlanmış tavuk suyu verebilir miyim, küçük olduğundan dolayı bir sıkıntı olur mu?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130467

Ben diğer arkadaşın fikrine katılmıyorum. Haşlanmış tavuk suyu bize olduğu kadar hayvanlara da çok faydalı. Benim ciğerleri enfeksiyon dolu, nefes alırken adam horlaması gibi ses çıkaran, yaşaması düşük ihtimal dedikleri kedim zorla içirdiğim haşlanmış tavuk suyu sayesinde ciğerleri temizlenip kurtuldu. Enfeksiyonları öksürük şurubu gibi söküp atıyor. Ayrıca su ihtiyaçlarını karşılıyor, ne kadar çok sıvı alırlarla mikropları o kadar hızlı atıyorlar vücutlarından. Böbrekleri için de faydası olacak. İshal mikrop nedenli olmadığı sürece korkulacak bir şey değil ki. Aşılarla da beslenmenin bir ilişkisi yok. Sadece anne sütü mü içiyor bu hayvan sanki de ek gıda verirken dikkatli olalım, mamalarında ek gıdalar var zaten, anne sütü bile alsa ek gıda alması gerekli zaten. Çok yağlı gelecek ishal yapacak diye korkuluyorsa soğuması beklenir, üstünden fazla yağ alınır, eğer ki tavuğun en yağlı yerlerini içeriyorsa.

ArifErol
ArifErol

65

Ben 2 aylık’tan beri düzenli olarak haftalık tavuk suyu, et suyu veriyorum. Kemiklerine çok faydalı geliyor. Size de mama ile karıştırarak vermenizi tavsiye ederim

MelisRose
MelisRose

844

Merhaba,


bence tüm aşıları bitmeden en azında 6 ay öncesine bu şekilde ek gıda vermeni önermem.
bağırsak hareketleri daha tam oturmadığı için ishal yapabilir.


yetişkinlik döneminde de yarım çay bardağından fazlasını önermem. çünkü bizim yediğimiz gıdaların fazlası onlara iyi gelmiyor.

Maya-French
Maya-French

1811

Merhaba,


Yetişkin olana kadar Gerçekten Kaliteli ve Tahılsız mama vermeniz onun için en iyisi olacaktır. Kilosuna uygun ölçülerde verdiğiniz takdirde alması gereken her şeye sahip olacaktır.
Haricinde birşey yapmanıza gerek yok dışarıdan yemek vermeyin.
Yetişkinlik çağına sağlıklı bir şekilde geldiğinde bünyesi daha sağlıklı olacak ve ilerleyen yaşlarını daha güzel geçirecektir.


Bazı kimseler ucuz mamalara yönelip dışarıdan bu tarz takviye yapmaya gerek duyuyorlar bu anlamsız.


Karar tabi ki sizin ama dediğim gibi gerçekten kilosuna yaşına uygun kaliteli tahılsız mama vermeniz evladınız için yapabileceğiniz en güzel şey olacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 105 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR