Tüy Dökme Problemi

Yagiraylin
Yagiraylin

875 Puan

Arkadaşlar kedim aşırı derece de tüy döküyor hergün furminatör ile tarıyorum ama koltuklar üzerimiz hep tüt oluyor traş ettirmek istemiyorum zararlı diye ama annem problem etmeye başladı ne önerirsiniz ?

4 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Birçok sebebi olabilir. Tıbbi müdahale dışında tıraşı hiç önermem çünkü anestezi uygulanıyor. Durduk yere o riske girmek ne kadar doğru, düşünmek lazım. | "Peki nasıl çözülür?" derseniz de sebeplerini tespit etmek lazım derim. Birçok sebebi olabilir. 1. Mama 2. Mevsim değişikliği 3. Kızışma 4. (Dişilerde) Gebelik 5. Pire 6. Vitamin eksikliği 7. Düzenli taranmama 8. Stres | Bunlar aklıma gelenler. Biz kızışma dönemindeki yoğun tüy dökümü için Gimcat Multivitamin macun ve furminator tarak kullandık. Aslında bunlara para vermek istemiyorduk fakat bir noktadan sonra elzem hale geldi. İmkânınız varsa tavsiye ederim.

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Traş ettirebilirsiniz ama bunun bir çözüm olduğunu sanmiyorum. Belki maması yüzünden döküluyordur. Ve ayrıca kedinizin cinsi zaten uzun tüylü. Bence bütün uzun tüylü kedilerde vardır bu sorun. Veterinerlerde bu sorun için çozüm olacagını düsünüyorum.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

furminatörü hergün kullanmak iyi değil.

DamlaE1
DamlaE1

1383

Benimde köpeğimde aynı sorun vardı ve tüt dökülmeleri arttıkça vücudunda kısım kısım tüysüz yerler oldu uyuz ve mantar teşhisi kondu bence bi anormallik gördüğünüzde hemen veterinere götürmelisiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 524 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR