Kedimde Sürekli Yara Çıkması

ecelokum
ecelokum

217 Puan

Merhaba, her yaz sürekli kedimin özellikle baş boyun bölgesin sürekli yaralar oluyor. Bu yaralarla alakalı kan testi vs birçok şey yaptırdım. Alerjik mamaya geçtim, ekstra verdiğim şeyleri kestim. Mantar tedavisi gördük, antibiyotik kullandık ama çare olmuyor.


Bu seferki yaramız çok büyüdü, mikroskobik incelemede ufak bir bakteri başlangıcı görüldü ama yaranın tamamında değildi. Yine antibiyotik kullanıyoruz, sprey batikon ve krem sürüyor ama büyümeye devam ediyor.


Yakalık takılı 5 gündür lütfen yardımcı olabilir misiniz? Kedim aşırı aksi veterinere gittiğinde çok hırçınlaşıyor, en son gittiğimizde kalp krizi geçirmesinden korktu veterinerimiz o kadar kötü oluyor bi çare arıyorum.


Yarımızın son halini ekledim.


7 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

özellikle yazları mı oluyor?

ecelokum
ecelokum

217

Evet özellikle yaz aylarında oluyor, kışı rahat geçiriyoruz havalar ısınmaya başlayınca bizin dert başlıyor maalesef

aslihan_e
aslihan_e

132147

İlaç sürerken çevre yerlere de iyice sürüyor musunuz yoksa yara alanıyla sınırlı mı kalıyorsunuz? Dış bölgelere de iyice batikon ve merhem sürmelisiniz. Egzama gibi bir problem yaşadıklarında deri aşırı kaşınıyor ve kaşıyıp yara yapabiliyorlar. Kedinizin mutlaka bir şeye hassasiyeti var ama onu bulmak zor olabilir. Nasıl bir merhem kullanıyorsunuz bilmiyorum ama veterinere danışıp egzama için bir merhem kullansanız iyi olur ve sürerken yaranın bayağı çevresine sürülmeli.

yediği mamadan olabilir yediği mamaya bir kaç damla sarı kantoron yağı damlatın aynı sorun bizim kedimizin bacağında vardı biz bu sorunu sarı kantoron yağı ile çözdük ayrıca mamayı değiştirin protein oranı yüksek ise dokunuyor olabilir.

Mini2019
Mini2019

12422

Kesinlikle bir mantar baktırın. Ekim yaparlar ya da laboratuvara gönderirler. 1 hafta içinde sonuç çıkar.
Bu aylar maya ve mantarların tam dönemleri.
Aşırı protein ve pire ısırıkları da kaşınma ve bu tarz dökülmeler yapıyor ama sadece bir noktada olması ve yayılma eğiliminde olması mantar şüphesini kuvvetlendiriyor.


Veterinerin tanısı yok mu ki bu kadar deneme yanılmayla gitmiş.
Zaten deneme yanılma yapılacaksa veterinere ne gerek var. Onu siz de yaparsınız.

1 yıldır çene aknesi ile başlayıp egzamaya dönüşen egzama mantar alerji bakteri karışımı her şey olduğu söylenen bir yara ile uğraşıyoruz iyileşti derken tekrar kasiyip tüylerini yoluyor kızım. Anladığım kadarıyla sizinki ile aynı değil ama bu süreçte çok tedavi denedik çok veteriner gezdik ve çok araştırma yaptım belki biri işinize yarar. Öncelikle biz 1 yılın büyük kısmını boyunluk ile geçirdik bana da başka bir kedi annesi demişti sizinki de kaşıyorsa boyunluğa alışın hatta spor matı ile kendim yaptım ben daha kolay oluyor.
Biz 3 veteriner gezdik ilki batikon sürün diyip gönderdi ve hiçbir işe yaramamıştı boşa zaman kaybetmişiz siz de memnun değilseniz başka veterinere gidin maalesef deneme yanılma yöntemi gerekiyor İzmirdeyseniz veteriner önerebilirim. Bunun dışında kediler çok kolay alerji geliştirebiliyormuş ben bu ihtimali azaltmak için yerleri her gün süpürmeye çalışıyorum, sirkeli su ile siliyorum veteriner hipoalerjenik RC mama verdi, yattığı çarşafları haftada 2 yıkıyorum, bebek deterjanı kullanıyorum, tozsuz kum aldım, malt dahil veterinerden alıyorum internetten değil. Sizin yazın artıyorsa polen alerjisidir belki tozla ilgili daha çok önem alabilirsiniz. Çok kasiyinca anestol sürüyordum ben hissetmesin diye. En son veterinerimiz merhem karışımı pomat verdi onu sürüp boyunluk takıyoruz ancak öyle tüyleniyor çenesi. Deri problemleri çok sıkıntılı maalesef umarım en kısa zamanda çözüm bulabilirsiniz.

Boynunda o büyük şey varken daha çok strese girebilir yaptığım boyunluğun fotoğrafını profilime koyuyorum çift taraflı bant alıp kendiniz yapabilirsiniz hem elini ayağını yalayıp temizleyebiliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 165 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.119 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR