Yavru Kediye Yetiskin Mamasi Verilir Mi?

CilekLily
CilekLily

2841 Puan

Merhaba İki aylık bir british Long kedim var. Eve ilk geldiğinde Proplan yavru mamasını verdim. Daha sonra daha iyi bir mamaya geçmek istedim ve acana Kitten mamasını aldım. Kızım proplan yerken iki günde bir defa büyük tuvalete çıkıyordu ve tuvaleti 5-6 parça şeklinde sert toplar halindeydi. İlk kez kedi sahiplendiğim için acana mamasına bir anda geçtim ilk olarak iştahlı yedi ama büyük tuvalete çıkmıyordu ben de bunun normal olduğunu düşündüm. Ama iki gün sonra kedimin tuvaletinde kanlı balgam tarzı şeyler gördüm ve hemen veterinere götürdüm. Veteriner kedimin bağışıklığının düştüğünü ve sindirimsel problemler yaşadığını acananın çok yüksek proteinli olduğunu bu yüzden kedime ağır geldiğini ve iki mamayı karıştırmadan bir anda diğer mamayı geçtiğim için kedimin Sindiriminin bozulduğunu söyledi. Ve bana royal canin fibre mamayı önerdi. Bu mamanın kızım için daha sağlıklı olacağını tuvaletini düzene sokacağını söyledi. İki gündür takip ediyorum tuvaleti düzene girdi ve mamayı daha iştahla yemeye başladı fakat bu mamanın arkasında yetişkinler için olduğu yazıyor. Veterinerimi aradım bu mamanın yavru kediler için olanının Türkiye’de olmaması ama içerik olarak aynı olduğunu söyledi. Sizce yetişkinler için olan kedi maması iki aylık yavrum için yeterli besinleri vitaminleri ve mineralleri sağlıyor mudur? Onun büyümesine engel olabilecek bir şey mi yapıyorum?

2 CEVAP

ventricosa
ventricosa

9196

Benim kedim de 2 aylıkken ishal oldu ve poposu kanamaya başladı. Bağışıklığının düşük olduğunu öğrendim sonradan. Gittiğim ilk veteriner bana proplan gastrointestinal mama önerdi (royal verecekti ama stokta yokmuş) ben de güvenip aldım ilk defa kedi baktığım için ama geçmedi ne yaptıysam. Başka bir olay daha olunca üzerine ben veteriner değiştirdim ve gittiğim veteriner kedimin bağışıklığının çok düşük olduğunu ve diğer her şeyin bundan kaynaklandığını söyledi bunun üzerine tedaviye başladık. Ben hangi mamayı kullanmalıyım diye sorduğumda bana aynen şunu söyledi " kedi bu durumdayken mama düşünmenin sırası değil, mamayla olacak iş değil" kedim hem ishaldi hem ıkıntığı için poposu kanıyordu hem de mantar başlangıcı vardı. Bu tedaviyle iyileşti şu anda acana first feast kullanıyorum. Acanayı veterinerime sorduğumda, piyasadaki en kaliteli mamalardan biri olduğunu ama protein oranı yüksek olduğu için üstünde yazan gramaja uygun vermemi söyledi. Acananın kendi sitesinde kedinin kaç haftalık olduğu ve kilosuna göre günlük vermeniz gereken miktar alt ve üst aralığı yazıyor. Gramajlı verince kedim hem çok sağlıklı hem de tüyleri çok güzel parlak ve yumuşacık. Veterinerin önerdiği mamayı kullanmayı tabi ki düşünün ama bazı şeyler mamayla hallolmuyormuş, tecrübelerimi paylaşmak istedim

blue_hpood
blue_hpood

128941

yeni aldığınız rc mamayı acanayla karıştırarak iki haftada geçiş sağlayın, yavru kedi için en uygunu yavru kedi mamasıdır. muhtemelen bir anda vermeniz sindirim sıkıntısı yaşatmıştır, kademeli geçerek deneyin. ayrıca kediye protein ağır gelmez, mamanın içeriği iyi gelmemiş olabilir, bunu da dediğim gibi iki haftalık geçiş sürecinden sonra anlayabilirsiniz. illa acana da almak zorunda değilsiniz, o iyi gelmezse daha sonrasında orijen veya nd deneyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 100 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR