Royal Canin Hypoallergenic İçin Alternatif? Hill’s Z/D?

Merhaba herkese,


Benim kedimin inanılmaz inatçı bir mama intoleransı ortaya çıktı. Başta belirtmek istiyorum geçen ay 2 kedimde komple sağlık kontrolü, kan sayımı, ultrason vs yapıldı hiçbir sorun bulunamadı. Sorunumuz kanlı ishal. Denemediğim gastrointestinal mama kalmadı, royal gastro probiyotik verirsem işe yarıyor ama probiyotikten de nefret ediyor. Şişko olduğu için günde 6ml probiyotik falan vermem gerekiyor, 6ml bana günlük işkence dozu.


Sonuç olarak Vet önerisiyle en son Royal Canin Hypoallergenic aldık 2 aydır hiç problemsiz çok güzel kakalar yapıyordu ama sorun şu ki bu mamanın tadından nefret ediyor. Aşırı yavaş Vetlife Ultrahypo geçirmeye çalıştım (her hafta +10 mama tanesi ekleye ekleye başladım) 50/50ye geldiğimizde yine kanlı ishal oldu. %25ten %50ye biraz ani çıktım eski mama azaldı diye. Bi kaç gün daha vetlife ultrahypo devam etmeyi düşünüyorum gözlemlemek için ama bir yandan da alternatifler için hazır olmak istiyorum. Hill’s Z/D ve Advance Hypoallergenic varmış bu mamalarla deneyimi olan var mı?


Proplan hypoallergenic denedik aynı gün içinde 2 kedim yatağın altına saklanıp bütün gece ağrıdan ağladılar bu arada, kakayı düzeltti ama aşırı gaz yapmış sanırım, vet mideleri için tablet verdi öyle geçti ağrıları onu önermezseniz sevinirim :)

5 CEVAP

ilaydacakir
ilaydacakir

3002

Arkadaşım alerjik kedisi için hills kullanıyordu ve gayet memnundu. Kullanmadım ama brit’e de bi bakın isterseniz içeriklerini beğeniyorum ben ve onun da bu tarz çeşitleri vardı

Cosmicc
Cosmicc

76

Merhabalar, bütçeniz elveriyorsa virbac alerji mamasını öneririm, kaşıntı kepek alerji kabızlık hepsi geçiyor..

Bu arada eklemeyi unutmuşum sorun sadece 1 kedimde var, diğer kedim benden sağlam, yani parazit gibi bulaşıcı bi durum yok ki zaten iç dışları ve aşıları düzenli yapıyoruz :)

Çok teşekkür ederim Brit’i de listeme ekliyorum ona da bakacağım

Merhaba virbac hiç duymamıştım araştırıp bakacağım hemen çok teşekkür ederim. Bizim hiç kaşıntı gibi deri şikayetlerimiz yok aslında ama hypoallergenic mamaya geçene kadar kepek sorunumuz vardı biraz. Genel olarak hep ishal ve ara sıra kusma gibi şikayetlerimiz var. Sorunları çözsün ve severek yesin önemli olan o benim için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 140 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.207 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR