Kedim Neden Istırarak Ve Emerek Masaj Yapıyor?

htcmmss
htcmmss

760 Puan

Merhaba, kedimi 1-1.5 aylıkken araba motorunda buldum. Veteriner önerisi ile yaş mama ile başladım daha sonra yavaş yavaş kuru mamaya geçtik. Bana geldikten bir kaç gün sonra masaj yapmaya başladı ama hep ıstırarak ve emerek yapıyor. Şuan 4.5 aylık ve bu hareketinden hiç vazgeçmedi. Yorgan, yastık, tişört, battaniye farketmeksizin ıstırıyor dakikalarca emerek masaj yapıyor. Sonra o bölge komple salyasından ıslanmış oluyor. Hemen ardından da uykuya geçiyor. Henüz ıstırmadan masaj yaptığını görmedim. 7/24 birlikteyiz sürekli de ilgileniyorum. Sizce neden böyle yapıyor? ve ben bu durumu durdurmak için ne yapmalıyım? Artık ıstırmadan normal masaj yapsın istiyorum. Annesini çok fazla emmediği için böyle yaptığını düşünüyorum. Biberonla falan su versem düzelir mi?


3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

O alışkanlık kolay kolay düzelmez, koca kedi olur öyle yapmadan uyuyamaz hale gelebilir. Yönlendirmek için kedi sütü tozu alıp biberonla emzirebilirsiniz kabul ederse ama alışkanlığını bırakmayabilir. Gece yine gelip aynısını yapar.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Anneleri sütten keserken onları azarlayıp ittirirler, siz de belki sürekli uyarırsanız, asla yapmasına izin vermezseniz henüz küçük olduğu için bırakabilir. Zamanı kaçırırsanız kalır öyle. Ay olarak tam sütten kesme zamanında.

blue_hpood
blue_hpood

128941

ısırdığı zamanlarda ayırın, bunu emme içgüdüsü ile yapıyor muhtemelen ama benim 5 aylıkken kısırlaştırılmış ve hayatında neredeyse hiç dişi kedi görmemiş kedim geçen sene ilk kez bu şekilde yumuşak bir hırkamı ısırıp masaj yaparken kerkinmeye çalışmıştı, direkt engelledim. bence izin vermeyin, erişkinlikten sonra tamamen alışkanlık edinip bu şekilde kerkinebilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 108 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR