Kedim Yeni Aldığımız Tuvaletinin İçinde Yatıyor

ceooxx
ceooxx

213 Puan

Merhaba 3.5 aylık bir tekir kedim var. Yaklaşık 2 aydır bende ve ilk geldiğinden bu güne kadar açık bir tuvalet kullanmıştım. Ona yeni büyük boy bir tuvalet aldım fakat 2 gün boyunca içinde hiç kum yoktu sadece alışsın istedim kullanmadan önce. Bugün kum doldurdum ve eski tuvaletini attım Fakat kedim önce uzun süre tuvaletini yapmadan içine girip çıktı bazne oturdu vs. Şimdi çişini yaptı ve bir iki saat sonra çişini yaptığı yer değil ama temiz olan kısıma girip oturup uzanıyor 😀
Bir iki zorla çıkarıp kızdım ama alışkanlık yaparsa ne yapacağım hiç bilmiyorum. Önerisi olan var mı 😀

5 CEVAP

Poki
Poki

1409

Kediden kediye değişebilir ama alışkanlık olacağını sanmıyorum benim kedim de gidip uzanıyor bazen hiç karışmıyorum kısa sürüyor sonra sıkılıp çıkıyor. Hem kapalı bir alan hem de kendi kokuları olduğu için herhalde güvenli buluyorlar, sığınak gibi. Kabına alışma süreci de var tabii. Eğer evinizde onun yalnız kalabileceği,güvenli bir yeriniz yoksa kutu veya sepet gibi bir şey koyabilirsiniz en çok bulunduğu yerlere, Onlara girmeyi seviyorlar. bazen uzak kalmak istediğinde kapalı Bir yer arıyorlar hiç olmadı koltuk altları yatak arkaları gibi yerlere girip uyuyabiliyorlar hatta.

ceooxx
ceooxx

213

Eski tuvaletinde böyle bir şey yaşamadık ama tabii o açık olduğu içindir. Dediğiniz gibi kendini güvende hissediyor olabilir ya da yalnız kalmak istiyor olabilir. Biraz daha takip edeceğim çok teşekkür ederim :)

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

Benim kedim 10 aylık küçüklüğünden beri kumunu her değiştirdiğimde ilk girer yatar uyur bikac saat tuvaletini yapana kadar daha sonra tuvaletini yapar ve bidaha yatmaz. Sizinkide öyle olabilir:)

ceooxx
ceooxx

213

Tuvaletini yapmaya başladı şu an takipteyim sanırım bizim yavrumuzda sizinki gibi temizken yatmayı seviyor 😀

Snzlc
Snzlc

17672

Kediler kendilerini tuvaletlerinde güvende hissediyor ayrıca tuvaleti koyduğunuz yer serinse hava sirkülasyonu varsa serinlemek için de yatmış olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 117 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR