Mama Değişiklik Sıklığı?

Pamres
Pamres

3209 Puan

Merhabalar arkadaşlar, kedim 1 yaşını geçkin kısır bir erkek. Yavruluğundan beri hill's ton balıklı kullanıyorduk kısırlaştırma olunca hill's kısır ton balıklı ya geçtik daha sonra çok tüy döktüğü için belki mama değişikliği iyi gelir diyerek proplan somonlu ya geçtik. Şubat ayında geçiş yapmışız belki tam geçiş Mart ayını bulmuştur bilemiyorum. O zamandan bu yana 9 kg proplan somonlu yemiş.


Ancak tüy sağlığında çok büyük bir iyileşme olmadığı için tekrardan hill's e geçmeyi düşünüyorum. Ancak bu sefer ördekli olandan alacağım.


Sorum şu, Şubat ayında değiştirdiğim mamayı şimdi tekrar değiştirsem (tabii ki aşamalı olarak) çok sık değişim yapmış mi olurum? Yoksa bir sorun olmaz mı? Sizin önerileriniz neler?

3 CEVAP

shrmnayaz
shrmnayaz

910

Biraz kediye de bağlı bir durum. Bazısı çok sevmiyor bazısı ne bulsa yiyor. Benimkiler de kaliteli mama oldukça sorun olmuyor mesela. Royal Canin veya ND kullanıyoruz. Alıştırmadan hemen veriyorum sorun olmuyor. Mama orjinal, kaliteli ve taze olduğu sürece sağlık açısından bir sorun olmaz ama tadından veya alışkanlıktan ötürü yemeyebilir. 1 kg alıp dene istersen.

6 ayda bir mama değişikliği yapıyoruz dönüşümlü olarak Optimeal ve N.D kullanıyoruz.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

4488

Sürekli değilde en az 3 ayda bir değişim doğru olur diye düşünüyorum neden 3 ay mevsimden dolayı arkadaşlar daha iyi bilir kışın sanırım daha fazla enerji harcıyorlarmış yani hangi aroma hangi mevsimde kullanılmalı bunu tecrübeli birisinin yorumlaması lazım yazın örneğin somon sığır ağır gelebilir yada az somonlu olabilir bunun yerine balık yağı kullanılabilir ev kedileri için düşüncelerim bunlar yanlız sokaktaki kedi ve kuçular için yüksek proteinden kaçınmayın onlar doğada yaşıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 144 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR