Kedi Tuvaleti Nasıl Temizlenmeli

calmilacx
calmilacx

322 Puan

Merhaba, ilk defa kedi sahipleniyorum o yüzden ona göre cevap verebilirsiniz. Kedime tuvalet kabı aldığımda onu kimyasal temizleyicilerle temizlersem kedime zararı olur mu? İlk aldığımda ve kumu tamamen değiştirdiğimde tuvalet kabını neyle temizlemeliyim, normal temizlik malzemeleri zarar verir mi veriyorsa başka neyle temizleyebilirim? Aynı şekilde kedim yavru olarak gelecek ve eve tuvaletini kaçırabilir. Kaçırdığında oraları hem hijyenik olacak hem de kedime zarar gelmeyecek şekilde nasıl temizlemeliyim? Kimyasal temizleyicilerle temizlemeden temizlenmez givi hissediyorum, ama daha sonra kedim onların kokusundan ya da orayı yalarsa vb rahatsız olmasından korkuyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden

6 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125141

Merhaba,
Ben kedi kum kabını sabun ve sirke ile temizliyorum.Hatta evimi de yine aynı şekilde ...Temizlik yaparken yerler için de olsa kulllandigimiz çamaşır suyu vb.nin hem bize hem onlara zararı fazla..Onlar yere daha yakınlar, daha hızlı etkileniyorlar..Ama gerektiği zaman ise , onları balkona alıyorum, yerleri bir de temiz su ile duruluyorum, iki kez..

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

Kedi kum kabini tamamen bosalttiginizda içerisine sıcak su ve arap sabunu döküp bi yarım saat bekleyip sonra guzelcene durulayabilirsiniz ben öyle yapıyorum kışın ayda denk geliyor ama yazın sıcaklarda 15 20 gunde bir tamamen değiştirip günlük kumunu temizliyorum benim rutinim bu şekilde:)

tengrist
tengrist

112188

Eskiden bol bol çamaşır suyu kullanan birisi olarak artık sadece arap sabunu ve beyaz sirke ile temizlik yapmaya çalışıyorum çok sıkılırsam Asperox'un evcil hayvan dostu (yüzeylere tutunan zararlı kimyasalları barındırmadıklarını ve temiz içerikli olduklarını iddia ediyorlar) yüzey temizleyicisinden kullanıyorum.
Tuvalet kabını da aynı şekilde haftada en geç 2 haftada bir arap sabunuyla yıkayıp 1-2 saat havalandırıyorum

calmilacx
calmilacx

322

Çok

calmilacx
calmilacx

322

Çok teşekkür ederim* :)

calmilacx
calmilacx

322

Size de çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 139 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.207 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR