Kuru Mamaya Ek Gıda Sakıncalı Mı?

umeyba
umeyba

654 Puan

Merhaba,
3 aylık iki tane yavrumu bir ay önce sahiplendim. Parazit aşısını yaptırırken ki veteriner tuzsuz yağsız haşlanmış tavuk, yumurta, yoğurt verebileceğimi söyledi. 2 hafta sonra karma aşısını yaptırdığım veteriner kuru mama dışında hiçbir şey vermememi söyledi. Şöyle ki yavrular kuru mamayı çok güzel yiyor ama ek olarak tavuk yoğurt falan da yemek çok istiyorlar. Mutfakta ben bir şeyler yaparken sürekli benden yemek bekliyorlar. Kuru mamalarını az da koymuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yavrular sadece kuru mama mı yemeli yoksa diğer saydıklarımdan da vermeli miyim? Ek olarak ödül maması ve yaş mamayı sınırlı veriyorum.

7 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

117698

Ödül maması ,ambalajda yaş mama oldukça sağlıksız gıdalar , ödül maması çok aralıklı verilmeli , ambalaj yaş mama ise o ambalaja girmek ve o ambalaj da uzun süre kalmak için epey kimyasal a maruz kalıyor,evde haşlayıp vereceğiniz ,tavuk ,tavuk ciğeri,kıyma ,yumurta ,ev yapımı yoğurt,kefir ,bunlar gelişimleri için verilmesi gereken ve aslında doğal besinleri olan gıda maddeleri
Gönül rahatlığıyla verebilirsiniz

Emirrckr
Emirrckr

13407

Hayır,gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.
Tabiki tuzsuz ve yağsız olacak.
Mesela tavuğun özellikle göğüs kısmını haşlayıp ince ince tiftikleyip verebilirsiniz.
Yine yoğurtta olur fakat mümkünse ev yoğurdu olması daha iyi.
Satın alınmış yoğurtların kedilerimiz için fazla bir yararı yok,zaten bu yoğurtlarda yağ oranı da daha yüksek oluyor.
Yumurtayı da yine vermenizde sakınca yok.

blue_hpood
blue_hpood

128941

öncelikli işiniz kuru mamadan başka bir şey vermeyin diyen veterineri değiştirmek olsun. iyi bir hekim size der ki gücünüz yetiyorsa her gün etle besleyin. paketli yaş mama olarak acana, n&d gibi yaş mamaları destek olarak verebilirsiniz fakat gücünüz yetiyorsa sadece konserve besleme bile yapabilirsiniz hiçbir sorun olmaz. haftada bir yoğurdun da zararı olmaz. onun dışında ev yapımı yaş mama da verebilirsiniz. haşlanmış et ve haşlanmış sebze rendeleyip porsiyon şeklinde buzluğa atıyorum ben.

umeyba
umeyba

654

Peki her gün vermemde bir sorun olur mu mesela bir gün yoğurt bir gün yumurta gibi? Evde mayalanmış yoğurt veriyorum bu arada. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 🌺

AhsenAise
AhsenAise

117698

Sıcak havalarda tavuk ve türevlerini haftada iki kez veriniz ,yoğurt haftada dört beş kez verilebilir

Somon yağı ve biraz sarı kantoron damlatıyorum kuru mamasına böylece tüyleri patlamaya başladı.

somon yağı ve sarı kantoron yağı damlatıyorum mamasına böylece tüyleri parlamaya başladı aralarda kefir ve yoğurt veriyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 129 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR