Yavru Kedi

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13695 Puan

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 aylık bir kedi buldum sokakta annesi olmadığı için evde bakıyorum ama evde 2 yetişkin kedim var. Götürdüğüm veteriner evdekilerden ayrı tut aşıları tamamlanana kadar dedi ama o kadar süre ayrı tutamam . Telefonla görüştüğüm başka bir veteriner de üzerinde pire vb. parazit yoksa evdekilerle bir araya getirebilirsin dedi. Ne yapmam gerek çok mu riskli olur şimdi tanıştırmak? Evdekilerin yavru sokaktan geldiği için hastalık kapma ihtimalinden korkuyorum.

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132044

En azından 10 gün kadar hastalık belirtisi gözlemleyecek misiniz diye bekleyin, genelde en geç on güne ortaya çıkıyor. Diğer türlü, tavan arasından balkonumuza giren yavru kedinin gençlik hastası çıkması sonucu kendi kedimi kaybeden biri olarak evet riskli. Aşıları tamamlanana kadar çok zor, karma 3 aylıktan önce yapılırsa hiçbir işe yaramaz, 4 ay başka odada mı tutacaksınız, zor yani.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13695

Başınız sağolsun öncelikle çok üzüldüm. Ben de nasıl yapacağım bilemiyorum birkaç veterinere danıştım hepsi farklı şey söylüyor. Sanırım on gün tamamlanınca risk alıp çıkaracağım kedilerimin yanına.

Bizde sokaktan 1.5 aylık yavru sahiplenmiştik
Vet 15 gün ayrı odalarda tutmamızı söyledi hastalık ihtimaline karşı
15 gün sonra bir araya getirmiştik serbest bırakmıştık
Bu 15 günlük süreçte ara ara koklaştırdık alışma süreçleri hızlı olsun diye öyle de oldu

blue_hpood
blue_hpood

128941

hastalıklar için gözlemlemek en iyisi, ayrıca yan yana gözlem altında olmadan bırakmak da tehlikeli, iki büyük erkek kedi rahatlıkla zarar verebilir yavruya. yavru 4 aylık olana kadar gözlemsiz yan yana bırakmanızı önermem.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13695

Yarın çıkaracağım yavruyu ama emin olamıyorum.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13695

Maalesef odalar kapanmadığı için kediye banyoda bakıyorum ama daha fazla banyoda tutamayacağım. Yarın veterinere götüreceğim bir sorun çıkmazsa bir arada kalacaklar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 181 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR