Tozsuz Ve Kokusuz Kum

zeynandkekik
zeynandkekik

1238 Puan

Merhaba, kedilerim için kokusuz ve tozsuz kum arayışındayım. İkisinin de alerjisi var ama güzel bir kum bulamadım maalesef. Daha önce Bastet kum kullandık ama son zamanlarda çok fena tozutmaya başladı artık almıyorum. Güncel olarak ToiMoi Aktif Karbonlu kullanıyoruz ama onun da son aldığım 2 paketi çok tozlu çıktı. Pelet kum da denedim ama hiçbir şekilde alışmadılar. Tozsuz ve kokusuz kum deneyimlerinzi payşaşırsanız çok sevinirim.

13 CEVAP

ventricosa
ventricosa

9196

Ever clean tavsiye ederim çok memnunum ben

ssedef28
ssedef28

10630

merhaba ben de bastet kullanıyordum hala evde açılmamış 2 paket duruyor aşırı tozutmaya başladığı için tonton markalı kedi kumuna geçtim çok memnunum keşke daha önce değiştirseydim

zeynandkekik
zeynandkekik

1238

@ventiricosa, yanıtınız için teşekkürler. Ever Clean’i yıllarca kullandım ancak artık tozsuz paketi bile çok fazla toz yapmaya ve dibe yapışmaya başladı. O yüzden verdiğim paraya değimiyor uzun zamandır almıyorum.

zeynandkekik
zeynandkekik

1238

@ssedef28, yanıtınız için çok teşekkürler, maalesef benim de elimde açılmamış 2 kutu Bastet var, zamanında stok yaptım ama fazla tozlu olduğu için kullanamıyorum artık. :( Tonton markalı kedi kumuna bir bakayım.

simbakedi
simbakedi

136281

ben sandy marka kullanıyorum. gri ve koyu gri paketlerinden memnunum, koyu grisini daha çok beğeniyorum. bir de ultra care kullanmıştık o da güzeldi. benim karşılaştığım en az tozutan kumlar

ventricosa
ventricosa

9196

Biraz tozutuyor kumu dökerken ama bence diğer markalara göre çok daha az ben daha az tozutan bir kum bulamadım malesef

ventricosa
ventricosa

9196

Dibe yapışıyor demenize çok şaşırdım ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım kedim dibe yapmasına rağmen, orijinalliğini teyit ettiniz mi?

blue_hpood
blue_hpood

128941

ben hiç tozsuz bentonit görmedim, ever clean de deneyimledim, az da olsa tozutuyor, hepsi tozutuyor. bence yapılacak en güzel şey topaklanan peleti çok az şekilde birkaç aya yayarak alıştırmak. 2 kediniz varsa 3 tuvaletleri olması gerekiyor, 2'sine azar azar daha az kullanılan diğerine biraz daha hızlı şekilde topaklanan pelet ekleyerek alıştırmanızı öneririm. kendi kakalarını çiş topaklarını az kullanılan kuma da atarak alıştırabilirsiniz. ben bigcat kullanıyorum, şimdiye kadar hiç, zerre toz kalkmadı.

zeynandkekik
zeynandkekik

1238

@simbakedi, yanıtınız için teşekkür ederim. Sandy marka da kullandım gri paket, gerçekten tozsuzdu ama birkaç güne felaket bir koku yaptı, ve tamamı çöp oldu. Ama toz bakımından çok iyiydi. Koku problemi yaşamasaydık devam edecektim. :(

zeynandkekik
zeynandkekik

1238

@ventricosa, yaklaşık 4 yıl kadar Ever Clean kullandım, kokusuz olan paketten. 4 yıl boyunca hiç sıkıntı yaşamadık ama daha sonra tozutmays ve yapışmaya başladı. Orijinalliğini de teyit ettirdim, Ever Clean Türkiye distribütörüne ulaştım, ancak orijinal olduğu söylendi ve kum üretilirken son kalan kısmın denk gelmiş olabileceği söylendi. Yeni kum gönderildi, vs. derken aldığım tüm paketler tozlu çıkmaya ve yapışmaya başlayınca bıraktık.

zeynandkekik
zeynandkekik

1238

@blue_hpood, yanıtınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi tozsuz bir bentonit kum bulmak imkansız. Aslında pelete alıştırabilsem çok isterim kullanmalarını ama söylediğiniz tüm yolları denedim alıştırabilmek için ama maalesef alışmadılar. Bentonit kuma benzer bir pelet var mıdır? Ayaklarını değdikleri an çıkıyorlar peletten. :(

Poki
Poki

1412

Tonton kedi kumuna bakabilirsiniz yeni sipariş verdim ben de yorum yapamıyorum ama tek tozsuz ürün heralde. Bir de olivacat kullanmıştım bir kaç hafta önce o da zeytin çekirdeğinden yapılmış %100 tozsuz bir ürün ama biraz yağlı bir de kedim alışsın diye bentonitle karıştırmıştım ama bulamaç gibi oldu. tek başına kullanacaksanız belki iyi ama çok dağılıyor.

zeynandkekik
zeynandkekik

1238

@Poki, yanıtınız için teşekkür ederim. Tonton kedi kumuna bakacağım, bir kişi daha önermişti. Oliviacat de aklımda ama koku tutma kapasitesi nasıldır emin olamıyorum. Daha önce başka bir markanın mısır koçanı kumunu denemiştim, berbattı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 130 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR