Kedinin Kafa Derisi Yerine Gelirmi

nht
nht

2596 Puan

Bahcede besledigim kedinin kafasinda enfeksiyon vardi, ve gordugumde akiyordu artik orasi. Veterinere goturdugumde direk ameliyat edip kucuk bir yeri (yaklasik 0.75 cm lik ucgen gibi) aldi. Bunun uzeri de yaklasik 2 haftada kapandi. Buraya kadar sorun yok.


Ancak, kafanin o kalin ve sert derisi bu bolgeye bir turlu dolmuyor. Ki ameliyatin uzerinden 6 hafta gecti nerdeyse. Yani yara kapandi diyip yakaligi cikartinca, hayvanin ilk kasimasinda tekrar ora kaniyor ve yakalik geri takilmak zorunda kaliyor.


Ve bu kalin derinin oraya geri gelecegine dair ben en azindan bir belirti gormuyorum. Yani uzeri kapandi, alti biraz doldu ama o kadar. O kalin deri bariz sekilde deri alinan ucgen yerin disinda. Icine dogru gelmiyor.


Ameliyat gereklimiydi degilmiydi ona girmiyorum o ayri konu. Sordugum sey bu kalin deri elbet yerine gelirmi orada?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130936

Bazen apse derinse iyileşme uzun sürebiliyor ama o kaşıyorsa sizin yakalığı çıkarmamanız gerekli, kanattığında başa dönersiniz. Ben artık yakalıkla idare etmesi zor oluyor diye başına şapka falan dikiyordum, kapüşonlu sweatshirt gibi bir şey dikip yaraya gelen kısımı da kalın tutuyordum ki tırnağıyla kaşıyamasın. 6 hafta geçmiş ama onun ilk haftaları daha apsenin iyileşme sürecidir. Ameliyat evet pek gerekli değil olmadan da iyileşiyorlar. Tabi bir yanlışlık yapıldı mı, oradaki dokuya zarar mı verdiler bilemem. Görsel atsanız belki kendi kedilerimde yaşadıklarımla karşılaştırma şansım olurdu. Zaten apse derin olduğunda dikiş izleri gibi izler kalır ama boş kalmaz normalde, git gide küçülmesi gerekli.

nht
nht

2596

Buyrun fotoyu ekledim. Once uzaktan bakin daha iyi belli oluyor genel hatlari ucgenin. Yani 6 hadtada cevresi tamamem normale döndü tuyler cikti falan. Ama bu ucgenin icine o kalin deri dolmuyor ya da bu alan küçülmuyor. Ya da bana oyle geliyor çünkü cok yavaş


Ve diyelim dokuya zarar oldu. Hic geri gelmeyecekmi femek olur o buranin kalin dersi? Ya da zarar olmus olsa bile illa ki cevredeki normal dokular zamanla iceriye yayilacakmi. Ama bu cok mu uzun surer?


Yani ya ameliyatta ya da sonra tedavi icin gittigim baska yerde kopuren guclu birsey siktiklarinda dokuya zarar gelmiş olabilir, geldiyse...


Sagolun

nht
nht

2596

Buraya foto ekleyemiyorum yeni soru olarak yollayip ekledim şimdi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 102 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR