Kedinin Yarasinin Durumu

nht
nht

2596 Puan

Iyi gunler deminki sorumda foto ekleyemiyorum bunu yeni yolluyorum oyle ekleniyor ancak bu kafadaki deri zamanla iyilesirmi onu soruyordum, böyle cukur gibi kaldi kalin deri yerine dolmuyor ameliyatla deriyi aldiklarindan beri


5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130936

Kulak önü olduğu için tam anlayamıyorum, çevre kısım anormal şekilde hafif yükselip kalınlaştığı için orta kısım boş gibi görünüyor olabilir mi? Skar dediğimiz bir yara izi yüksekliği oluyor ya, deri kalınlaşması oluyor, belki ondan orta kısım çökkün kalmıştır. Orada tüy çıkmaması da normal, tüy küsmesi olabiliyor yara izinde. Kendi kafamdaki dikiş yerimde bile saç çıkmadı.

nht
nht

2596

cevre kisim yukselmesi degil bence. bir de bir veteriner sadece gunde birkac kez dr animal, digeri de madecassol gunde 1 kere diyor hangisi yada hicbiri ve kendi haline birakmakmi?


birde doku dedgimiz sey orada altta olup yukari dogru o kalin deriyi ureten birseymi? diyelim en kotu ihtimal orada o alinmis olsa bile yanlardan bu bosluga dogru kalin deri illa ki gelirmi uzun zaman dahi alsa? yani bunu kenari 7-8 mm lik bir ucgen gibi dusunun, ve uclarindan da biraz disari dogru gidiyor oyle bir yer. cok buyuk sayilmaz degilmi?

aslihan_e
aslihan_e

130936

Yara tam olarak iyileşmediyse mikrop gelişmesini engellemek için dr animal kullanılıyor, mikrop gelişemediği için daha hızlı iyileşiyor, madecassol ise faydalı yağlardan vs. oluşan deriye iyi gelen bir ürün, ikisi farklı çalışıyor. Yalnız madecassol açık yara için önerilmiyor, sizinki tam kapanmış gibi ama ben orta kısma sürmüyorum onu, sizinkinin çevresi zaten iyileşmiş, gerek var mı bilemiyorum ama aldıysanız çevre kısımlara sürün, illa ki faydası olur. İkisi aynı zamanda kullanılabilir. Evet doku iç kısımdan oluşmaya başlıyor yukarı doğru çıkıyor ama bazen yoğun hasar aldığınızda, mesela çok derin apseli sivilceye sahip insanların yüzünde çukurlar kalır ya öyle çukur kalabiliyor. Sizin kedideki kalıcı mı bilemiyorum, benim kedilerimde hiç çukur kalmadı. Evet çukurun yükselmesi uzun sürdü ama öyle kalmadı. Diyelim ki biraz daha süre geçti ama hayvan hâlâ o kısmı kaşıyor, o zaman orada egzama gelişmiş olabilir demektir, o zaman kaşıntıya yönelik bir krem kullanmanız gerekebilir. Hatta yara bu kadar iyi göründüğü halde, artık kapanmış olmasına rağmen kaşınıyorsa kaşıntı için veterinere danışıp bir krem kullanabilirsiniz bence ama veteriner gerekli görmez büyük ihtimalle, onların fikirleri çeşitli oluyor. Kendi deneyimim olarak biz daha önce kedimizde apse sonrası egzama yaşamıştık. Kedimiz deli gibi kaşıyıp geri açıyordu. Sizinkinin yarasının bu kadar iyileştiği halde kaşındığını düşünmedim, yara daha açık diye düşünüyordum, sizinki de bizim duruma benziyormuş. Şimdi burada kafadan ilaç önermeyin diyorlar ama eczanede satılan Advantan emülsiyon kaşıntıya çok iyi geliyor, sürüp biraz bekleyince kaşıntıyı çok azaltıyor ama yalamaması gerekli. O birçok deri sorununa iyi geliyor. Onu bir hafta, en fazla iki hafta kullanabilirsiniz. Eğer dr animal elinizdeyse önce onu sıkıp sonra günde bir ya da iki kez advantan sürebilirsiniz. Ertesi gün pamuk ve dr animal ile krem kalıntısını silip tekrar advantan şeklinde devam edebilirsiniz. Yakalığı boynunda tutuyorsanız birkaç gün sonra çıkarıp bakın kaşıyor mu diye ama kaşıntısını bayağı geçirir. Mesela aşırı kaşınan sinek ısırıklarında sürüyorsun birkaç dk sonra rahatlatıyor. Hem kendime hem gerekli olduğunda kedilerime kullanıyorum ben. Kaşımazsa en azından yara geri açılmaz.

nht
nht

2596

Kasinti olayini tam bilemiyorum aslinda cunku son 2 kanatma olayinda hemen mudahale ettim yakaligi taktim. yani yakalik cikmis sekilde gozlemleyemiyorum henuz. onerdiginiz kremleri not ettim veterinere de soracagim. yakaligi cikarinca hic anormal bir kasinma durumu olmasa da advantan surersek kasinti ihtimalini baya azaltiyormu? su asamada madecassol kullaniyorum yakalik daha en az 1 hafta duracak, belki deri biraz daha yerine gelir diye.


bir de asagidaki doku zedelenmis olsa bile yanlardan bu kalin deri illa ki iceri dogru gelirmi?

aslihan_e
aslihan_e

130936

Tabi ki advantan kaşıntıyı çok azaltıyor. Derinin oraya gelip gelmeyeceğini ben net bilemem maalesef.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 126 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR