Mama Olarak Nd Tropical Tavuklu Mu, Proplan Optiderma Somonlu Mu?

ILoveF
ILoveF

8904 Puan

Bütçeme şuan için bu iki mama uygun, hangisi daha iyidir içerikten anlayan birisi yorum yapabilir mi? Proplan tüy dökümüne faydası olabilecek bir mama mı acaba?

8 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116501

İkisi arasından N&D tabiki daha kaliteli. Proplan mamanın içerisinde yeteri kadar hayvansal ürün yok, kötü berbat bir mama değil ama günü kurtaracak kadar. Orta segment diyebileceğimiz bir mama. Hayvansal ürün az olduğu için buğday gluteni, mısır, mısır proteini gibi maddeler kullanmışlar. Bu da demek oluyor ki içerisindeki proteinin neredeyse çoğunluğu kalitesiz bitkisel kaynaklardan geliyor. Tüy sağlığına iyi gelir mi bilemem ama içeriğinde öyle aman aman iyi gelebilecek bir madde göremedim. Büyük ihtimal somonlu olduğu için tüy sağlığına iyi gelir diye pazarlıyorlar, pazarlama mantığı olarak gördüm ama benim gözümde bırak somon oranını hayvansal ürün kaynağı bile yeterli olmayan bir mama.


N&D içerik olarak daha iyi ama her kediye yaramayabiliyor. Genel olarak mamalarındaki protein-yağ-kalori oranı yüksek. Bunun için tropical serisini çıkardılar. Kendileri de bir konuşmasında demişlerdi protein oranı daha az mama kullanmak isteyenler için ideal bir seri olarak piyasaya sürdüler. Ama diğer bir taraftan baktığımızda ise N&D'nin en çok tahıl içeren mama serisi de bu. Yine de proplan'a kıyasla daha ilkel tahıllar kullanmışlar ve içeriği gayet çeşitli. Bu serinin eksiği aroma çeşitliliği olmaması. Balıklı mamalar (proplan gibi değil, gerçekten yüksek balık ve hayvansal ürün içeren kaliteli mamalar) tüy sağlığı konusunda bir adım daha önde oluyor. Ama N&D Tropical serisinde yetişkin kedi maması olarak sadece tavuklu seçenek var. Bu yüzden tüy sağlığını nasıl etkiler kesin net konuşmak zor. Yine de iki mama arasından tercih yapacaksanız "N&D Tropical Tavuklu" alın derim genel içerik kalitesi kesinlikle daha iyi.


Bunlar dışında bir alternatif isterseniz ise "Fitmin For Life Balıklı ve Tavuklu" mamaya bakabilirsiniz. Petlebi'de de satışı var. Petlebi fiyatları ile kıyasladığımızda sizin almayı düşündüğünüz mamalar ile aynı fiyata denk geliyor, bütçenize de uygun gibi gördüm belki fiyatı bir tık yüksek kalıyor da olabilir siteden siteye fiyatlar değişiyor. N&D'nin aksine ana et kaynağı olarak balık içerdiği için tüy sağlığını olumlu etkileyebilir. İçerisinde ringa balığı, tavuk ve somon var düşük tahıllı bir mama. Alternatif düşünürseniz ve tabi bütçenize de uyuyorsa tavsiye edebilirim, içeriği bu şekilde:


Fitmin For Life Balıklı ve Tavuklu:


Et (taze ringa balığı %17,5, kurutulmuş tavuk eti %15, kurutulmuş ringa balığı %15, somon proteini %3, hidrolize tavuk proteini %3,8), pirinç, kümes hayvanı yağı, yulaf, pancar lifi, bezelye, elma posası, somon yağı %1,8, maya, inaktif Saccharomyces cerevisiae mayası (beta-glukanlar) %0,7, keten tohumu, hindiba kökü, potasyum klorür, perna midyesi, yucca %0,01.


ham protein %33, ham sıvı ve katı yağlar %17, ham lif %2,2, ham kül %6, kalsiyum %1,1, fosfor %1, sodyum %0,5, magnezyum %0,1.


https://www.petlebi.com/fitmin/yetiskin-kedi-mamasi

Magnetar
Magnetar

555

Gün içinde kilogram başına ortalama 60 ml su içmeyen kediler için yüksek proteinli ya da tahılsız mamalar ilerisi için zararlıdır.


Daha basitçe söylemek gerekirse 4 kiloluk bir kediniz varsa ve tahılsız yüksek proteinli mama yiyorsa ve gün içinde 240 ml suyu bitirmiyorsa böbrekleri uzun vadede -ki bazen o uzun vade 3-5 yıl olabiliyor- zarar görür. İdrar yolları da bazen böbrekleri takip eder, bazen böbrekten önce alarm verir.


Bahse konu durum kuru mamalar için geçerlidir. Bu şartlar altında kararınızı verin. Lakin aklınızda olan tek şey şu olmalı ki bu insan için de geçerli, ne kadar çok protein alımı olursa, o kadar da su içilmeli. Böbrekler protein yıkım ürünü olan azot bileşiklerini defetmek için bol miktarda su kullanır. Su azsa böbrek zarar görür.

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

876

İkisini kiyaslamaniz mümkün değil içerik olarak ve tabiki ikisi arasında nd çok daha iyi

ILoveF
ILoveF

8904

Özenerek cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz mamayı da inceleyeceğim mutlaka. Su içme konusunda az su içiyor diyebileceğim bir kedim yok. 6 kedimiz var evde o yüzden bütçeyi daha fazla arttıramıyorum ama bahsettiğiniz filmin markalı mamada bu fiyat aralığında kalıyor. Deneyeceğim bir boyutunu alıp deneyeceğim :)

Tüy dökümüne
N.D
Optimeal iyi geliyor deneyebilirsiniz ama pro plan kötü bir mama değil.

tengrist
tengrist

112279

Bazen burada yazılanlara çok gülüyorum, karnivor ailesine ait olan ve etçiller arasında hayvansal proteine en çok ihtiyaç duyan hayvan için hayvansal protein böbreğini yorar deniyor :) Tamamen karbonhidrat olan, içerdiği nişasta sebebiyle şeker ile aynı karakteristik özelliğe sahip olan buğday, arpa mı sağlıklı yani etçil kedileriniz için?

Nisanmia
Nisanmia

1384

Biz n d tropikal kullanmıştık . Royal canin alalım bu sefer dedik ama n d de daha az yiyordu doyuyordu hayvancağız . Royal de 10 dakka da bir yiyor akşamları . Gündüz uyuyor zaten . Royal canin 15 kg 2 aya bititririz gibi . Sonra nd ye geçeceğim . Nd de tüyleri de bu kadar dökülmüyordu . Gimcat maltı kullanıyorum, hergün c vitamını takviyesi veriyorum üstelik

Nisanmia
Nisanmia

1384

Bu arada royalde daha çok hareketli . Nd kullanırken üzerinde agırlık vardı sanki daha az hareket ediyordu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 237 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.154 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR