Kedilerinizin En İlkel Özelliği Ne?

Jean
Jean

12399 Puan

Arkadaşlar, kedilerimizin de bizim gibi kendilerine "atalarından" miras bazı özelliklerinin olduğunu düşünüyorum. Zamanla evrim geçirseler de bazıları çok çok ilkel davranışlar sergileyebiliyor. Merak ediyorum sizin kedinizde garipsediğiniz ve ilkel dönemlerine uzanan bir davranış olarak gördüğünüz neler var? Sebebini merak edip daha önce araştırdınız mı? Mesela benim kedim mama ve suyunu her tükettiğinde kakasını gömer gibi etrafında gömme işlemi yapıyor. Daha önce araştırdığımda mamayı beğenmediği için olduğuna denk gelmiştim ama böyle olduğunu düşünmüyorum çünkü kedim her mamaya böyle yapıyor, ıslak ya da ödüller de dahil. Bu konudaki bir başka açıklama daha vardı ve bu bana daha mantıklı geldi. Doğal yaşamlarında atalarının mamalarını gömdüğüyle ilgiliydi. Yani başka hayvanlar gelip bulmasın ve daha sonra yiyebilsinler diye gömüyorlar. Kedimin bu davranışını kendisine atalarından miras içgüdüsel bir davranış olarak düşünüyorum. Bir başka davranışı daha var, kakasını yaptıktan ve gömdükten hemen sonra kum kabından çok hızlı bir şekilde koşarak uzaklaşıyor. Bunu araştırdığımda ise iki yorumla karşılaştım. Biri rahatladığı için enerjisi yerine geldiğinden koştuğuna dairdi. Bir diğeri ise yine doğal yaşamda atalarının yırtıcı hayvanlar kendilerini kokularından takip edip bulmaması için koku bıraktıkları yerden hızla uzaklaştıklarına dairdi. Bu konuda ise kedimin her iki nedenden kaynaklı bu davranışı yaptığını düşünüyorum. Bu esnada bunlar arada bir olan şeyler değil her dışkısını yaptığında, her mama ya da su içtiğinde olan şeyler. Peki, sizin kedinizde de bu türden fark ettiğiniz davranışlar var mı?

3 CEVAP

Magnetar
Magnetar

555

Adı üstünde ilkel kese. En ilkel özellikleri, ilkel keseye sahip olmaları. Biz bira içip göbek yapıyoruz, onlarda doğuştan :)

keiwks
keiwks

524

benimki de mama ve suyun etrafinda gomme hareketi yapiyor bunun nedenini sizden ogrendim bende mamayi sevmediginden saniyordum:)

AhsenAise
AhsenAise

117627

Normal yaptığı bir şey yokki
Kedi o ,yari uzaylı yarı cilgin değişik bir varlık )))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 161 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR