Kedim Mama Yerken Tedirgin

Prensesmincir
Prensesmincir

1401 Puan

Selam,kedim 4 yıldır bizle,geldiğinden beri sadece mama yerken sürekli etrafa bakıyor en ufak çıt ses çıktığı zaman yemeyi bırakıyor biraz önce mama yemek için yerine gitti annemde mutfakta yemek yapıyordu,ocağı çalıştırdı diye yemek yemeyi bıraktı anlamıyorum ne yapmamız gerekiyor?

8 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

117695

Nedenini gözlem yaparak öğrenebilirsiniz,şimdilik mama kabini daha sakin bir yere alınız

AhsenAise
AhsenAise

117695

Dört yıl önce birşey tetiklemis ,sonrasında alışkanlık halini almış olması muhtemel,yine de mama kabini sakin bir yere alıp durumunu kontrol ediniz

sitedizayn
sitedizayn

12806

benim 4 ve 3 yaşında 2 erkek kedim var 3 yaşında olan mama yerken sürekli etrafı kontrol eder sanki sürekli tetikteymiş gibi, çoğu zaman düşünmüşümdür diğer kediyi kontrol ediyor ve olabilir de ama çok iyi geçiniyorlar birlikte yatıyorlar vs. bizler kedileri yavruyken aldık falan gibi düşünüyoruz ama bunların binlerce yıllara dayanan genetik yapıları da var bunu düşünmüyoruz.
ben şahsen çokda kafaya takmıyorum mamasını yiyiyor mu yiyiyor ama etrafıda kontrol etmek istiyorsa etsin yani kendini nasıl rahat hissediyorsa.
bence kedinizde anormal bir şey yok bu onun yapısında var kafaya takacak bir şey yok :)

z-senem
z-senem

967

Ben mamasını yerken başında bekleyip her tedirgin olduğunda poposundan hafifçe seviyorum. O zaman hiç kafasını kaldırmadan devam ediyor.
Ama her zaman böyle yapmıyorum, ben yokken de yemeye alışsın diye.

Prensesmincir
Prensesmincir

1401

Bu arada kedimiz aile üyelerine çok yakın annem işten geldiği zaman falan o zamanı bilip kapıda karşılıyor korktuğu biri falan yok yani evde

Prensesmincir
Prensesmincir

1401

Eve geldiğinde 20 günlük falandı yani tetikleyecek bir şey yaşamış olamaz annesi emzirmiyor diye aldık,karakteri öyle sanırım mama yerken etrafı bi kolaçan ediyor öyle mama yiyor

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2922

Bence siz mama kabını daha kuytu ama kolay ulaşabileceği bir yere daha koyun. İkisini de tazeleyin sürekli bakın bakalım en önce hangisi bitecek ona göre bi yol izlersiniz..

Prensesmincir
Prensesmincir

1401

@sitedizayn bencede öyle alıştım bende artık her kedinin bir karakteri var

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 125 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR