Kedimin Kilosu

dora_0
dora_0

166 Puan

kedim 1 yasinda ve 6 kg normal mi?

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

5 kilonun obez olarak değerlendirildiğine emin misiniz? Orta boyutlu sağlıklı bir kedinin ideal kilosu 4-4,5 oluyor, kedi 5'e çıktığında obez sayılacağını sanmıyorum.

Jayfeather
Jayfeather

717

Merhaba, 5 kg ve üzeri obezite olarak değerlendiriliyor. Lütfen kedinizin kısır olup olmama durumuna ve günlük yemesi gereken miktara uygun ölçüye dikkat ederek besleyin. Kullandığınız mama paketinde bu miktarlar belirtilmiş oluyor. Açık mama kullanıyorsanız da genelde günlük 50-60 gram kadar beslemek gerekiyor. Bu da yaklaşık olarak orta boy bir karton kahve bardağıyla üzerinden 1-2 parmak kadar eksik miktarda kuru mama ediyor.

Nisanmia
Nisanmia

1384

Sizinki yine iyiymiş . Benmki 6.7 kg ve nereye gitsem benle geliyor mecbur sırtımda tasıyorum . 14 aylık benmkı de

sunnyv
sunnyv

2904

Kedilerin cinslerine göre yetişkinlik kilo aralıkları farklılık gösteriyor. Tekir kediyse bir yaşında 3-7 kilo arası normal görülüyor.

sitedizayn
sitedizayn

12806

benim iki erkek kedim var biri 7 kilo civarında diğeri 5 kilo civarı ama 7 kiloya yakın olan obez veya kilolu görünmüyor, şöyle düşünün iki insan var ikiside 70 kg ama birinin boyu 1,75 diğerinin 1,60 bu durumda kısa boylu olan şişman görünür. kedinizin kilosundan çok görüntüsü önemli birde erkek kediler dişilere göre daha cüsselidir ve kiloları fazladır. sizinki de sanırım erkek yada iri bir dişi.

Arietta
Arietta

1345

Arkadaşların da açıkladığı gibi sadece yaş ve kiloya göre bir yorum yapmak zor. Ama kedinizin fazla kilolu olduğundan emin olursanız zaman kaybetmeden veteriner önerisiyle bir diyet mama ve egzersize (egzersiz dediğim de aralıklı düzenli oyun saatleri) başlamanızı öneririm. Veterinerlik okuyan bir arkadaşım kedilerin aşırı kilodan sonra çok zor toparladığını ve karaciğere özellikle yansıdığını anlatmıştı. Tabii bu uzun bir süreç, hemen endişelenecek bir şey değil ama çocukların fit olmasına dikkat etmekte fayda var :)

sitedizayn
sitedizayn

12806

bu arada imkanınız varsa yanına yavru bir kedi alın, ben öyle yapmıştım 1 yaşını geçince baktım daha az oynamaya daha çok yatmaya başladı (sarman olan) bende bir smokin yavrucuk sahiplendim çok güzel anlaştılar şimdi sarman 4 smokin 3 yaşında her gün oynuyorlar kuduruyorlar hareketli kalıyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 134 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR