Yakın Zaman Da Bir Küçük Irk Köpek Sahipleneceğim.

Daha önce hiç evcil bir hayvanım olmadı ilk olacak ve heyecan ile sabırsızlanıyorum. Düşünsenize bir çocuk ya da bebek sahipleniyorsunuz kendi bir insansı bebek gibi besliyor bakımını yapıyor ve büyütüyorsunuz kısacası hem anne hem baba oluyorsunuz bir bağ kuruluyor aranızda.
benim size sormak istediğim husus şu arkadaşlar; köpeğimin psikoloji ve eğitimini hangi yolları izleyerek yapmalıyım?
Banyosunu nasıl yaptırmalıyım?

9 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

yanlış anlaşılmasın ama evcil hayvan sahibi olmadım demişsiniz bir muhabbet kuşu hamster bilemi?
Eğer öyle ise bir anda köpek beslemek size ağır gelir bir hevesle olucak iş değil araştırmadan direk bu mesuliyetin altına girmeye çalışmanız yanlış olur evdekilerde bu hususta size yardım etmiyecek iseler ben şüpheyle bakıyorum bu duruma hayvanı mağdur edicekseniz almayın.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bu hususta bir sürü makale var internette oku.

Heveslik bir durum değil. Mağduriyetlik bir durum da yok. Okuyorum pdf dökümanları sizlerinde bu konuda fikrini almak istedim :)

dksahmat
dksahmat

1522

daha önce hiç hayvan bakmadıysan senin için sıkıntı olur illa bakıcam dersen sana söyle iza ediyim



  1. aile bieylari ile ortak karar verin 2. bütceniz hayvan bakmaya müsayitmi çünkü hayvan bakmak öyle mama ile bitmiyor malasef ortalama aylık 200 tl yi görüyo bazen masrarı en kötüsünü diyim sana mamasıı ortalama 100 ile 150 civarı bunun pres kemiyi yatagı esyaları tasması falanı filanı derken masraflar çogalır

  2. yakınında iyi bir veteriner olmalı özellikle diyorum iyi bi veteriner çünki her veteriner iyi deyil

  3. hayvanın egzersiz ihtiyacını karşılama hayvan akşama denk hep evde duramaz dururusa belli bi süreden sonra havlamaya aglamaya baslar ki buda komsuları rahatsız eder bu saydıklarımı hepsini düşün hayvanın aylık masrafları aşı programı egzersiz ihtiyacları onunla ilgilenme hastandıgında tedavi ettirme bunlar hep sorumluluk ister iyi düşün karar ver

dksahmat
dksahmat

1522

gelelim egitim durumuna hangi ırk olursa olsun egitim eve geldigi ilk günden başlar ve internette nasıl egiticen ne ögreticen işin taktikleri v.b bi ton makale ve yazı var bunları mokuyarak veya buraya yazarak yardım alabilirsin ama benden sana tavsiye egitimi kolay olan maltes veya bichon frise cinsinden köpek al bunlar daha kolay egitiliyo ve bakımı daha kolay olan 2 ırk

dksahmat
dksahmat

1522

2 niz içinde hayırlısı

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Fikrimi aldınız hayırlı olsun :)

Maddiyatta sorun yok,200 300 tl nin derdinde değilim sonuçta eve bir canlı geliyor sağlığı, temel ihtiyaçları kesinlikle olacak bunu göze alarak yeni bir canlıya can olmayı kabul etmiyor muyuz :)

Pedlebi üzerinden sepetime yatak, mama kabı, şampuan, diş fırçası, tarak, vitamin, mama eklemeleri yaptım :) köpek sahiplendiğim an siparişlerini geçeceğim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 704 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR