Yeni Ev Yeni Düzen

Sabisim
Sabisim

1077 Puan

Merhaba arkadaşlar evlilik sebebiyle artık yeni evime geçtim kedimide dün aile evimden aldım getirdim. Kedimin sevdiği bütün eşyalarını aldım çok sevdiği ofis sandalyesini bile getirdim daha kolay adapte olsun diye. İlk geldiğinde bütün evi gezmesine izin verdim her yeri kokladı. Çok stresliydi bir kaç kere tısladı bana. Kendi haline bıraktım ödül maması verdim yedi. Yaş mama verdim yedi. Oyun oynadım onunla oynadı ama hala stresliydi. Üstünde kendi kokusu olan her şeyi olduğu gibi getirdim. Şimdi biraz daha sakin ama sürekli evi turluyor hiç yerinde durmuyor. Birde giriş katta oturuyorum artık cama kedi gelme sıkıntısı var bende çok tedirginim bu konuda ne yapmalıyım? Cama şuan kedi gelsin istemiyorum çünkü çok stresli iyice stres olacaktır. Bu süreç hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.

5 CEVAP

ssedef28
ssedef28

10630

merhaba ben de birkaç ay önce farklı bir şehire taşındım uzun yol+yeni ev kedimi çok strese sokmuştu. ilk birkaç gün sizinki gibi neredeyse hiç uyumadı evi turlayıp duruyordu. ben uzun bir süre evden hiç çıkmadım yani kedim alışana kadar yalnız bırakmadım daha da stres olmasın diye siz de mümkünse birkaç hafta kedinizi yalnız bırakmayın alışana kadar. 2 ay oldu daha yeni yeni eski rutinine dönüyor diyebilirim. her gece yanımda uyurdu yeni eve taşınınca hiç yanımda uyumamıştı 1-2 haftadır yanımda yatmaya başladı. bir de eskiden eşimle arası pek iyi değildi yani favori insanı bendim ama bu eve geldikten sonra eşim işten gelince yarım saat mırlayıp yerde takla atıyor hatta bir ara işe gittiğinde sabah aşırı miyavlıyordu uyutmuyordu beni ona da alıştı artık miyavlamıyor sabah alarmı duyunca uyanıyor eşim işe gidene kadar yalakalık yapıyor:D merak etmeyin alışıyorlar siz ilk zamanlarda bol bol ilgilenin yalnız bırakmamaya çalışın. yemesinde içmesinde bir problem yoksa kafanız rahat olsun gerisi halloluyor.

ssedef28
ssedef28

10630

bir de mamasını suyunu tuvaletini ilk koyduğunuz yerden uzun bir süre değiştirmeyin. ben tuvaletini eski kumunu değiştirmeden getirmiştim hiç yadırgamamıştı

ssedef28
ssedef28

10630

birkaç hafta misafir de kabul etmedim daha çok stres olur diye

tengrist
tengrist

112162

Pencerenizde korkuluk var ise korkuluğun dış kısmını çelik kümes teli ile (file önermem) kapatıp cam önünde ona bir yer hazırlayabilirsiniz, tel boşlukları küçük ve çelikten olduğu için dışarıdaki kediler ile temasta bulunup kavga edemiyor ve korkuluk aralıkları kapalı olduğu için dışarıdaki kediler de camınızın önüne gelemiyor, ev konusunda zamana bırakmaktan ve stresten olabildiğince uzakta tutmaktan başka yapacağınız bir şey yok

Sabisim
Sabisim

1077

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için önerilerinizi dikkate alacağım. Şuan çok mutsuz duruyor gözleride sulanmış. Canım sıkıldı bu duruma. Dünden beri uyumadığı için mi gözleri sulanıyor bilmiyorum ama umarım bir an önce bu süreci atlatırız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 99 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR