Solağa Çıkan Kedilerime Tasma Takmalı Mıyım?

pawlove
pawlove

387 Puan

5 tane kedim var aşılı, kısırlaştırılmış ve çipliler. Ben normalde tasma takmıyorum yavruyken takmıştım ama çıkarmaya çalıştılar ve canlarını yaktılar. Şu çıkan hayvan yasasından dolayı tedirginim tasma taksam mı diye düsündüm çünkü tipleri klasik sokak kedisi.
Müstakil bir sitede yaşıyorum cadde ve arabalar yok bu yüzden yazları geceleri evde durmuyorlar sürekli avlanıp ağaçlara tırmanıyorlar bu yüzden tasma tehlikeli geliyor.
Çok kararsızım belediyenin toplamasından da korkuyorum

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Tasma çok tehlikeli, takmayın kesinlikle. Belediyenin toplama olayında ise o kadar çok köpek var ki onları toplamaktan kedilere sıra gelmez emin olun. Hangi biriyle uğraşacaklar. Toplansa bile kedileri sadece kısırlaştırmak için alacaklar sonra bırakacaklar deniyor. Dişi kedinizin kulağına çentik attırabilirsiniz, o zaman bir vatandaş ya da belediye görevlisi götürüp tekrar işlem yapmaya kalkışmaz, diğer türlü çoğu hayvansever dişi kedileri kısırlaştırmaya götürüyor ama hayvanın karnını açınca ancak kısır olduğunu görüyorlar, hayvanı boşa yormuş oluyorlar. Sokaktaki dişi kedilerde çentik çok önemli. Erkek kedide ise kısır olduğu belli oluyor zaten.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Yine de erkeklere de çentik attırabilirsiniz, belediye mutlaka atıyor çünkü.

pawlove
pawlove

387

@aslihan_e İşte en buyük salaklığım kedilerin sadece birinde çentik var diğerlerinin normal kulakları

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 122 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR