Kedimi Nasıl Eğitebilirim

EgeTemmuzT
EgeTemmuzT

649 Puan

4 aylık erkek kedim var elimden geldiğince ödüle dayalı eğitmeye çalışıyorum ancak hiçbir yanıt vermedi. En büyük problemim tezgaha ve yemek masasına tabaklara o kadar salça oluyor ki hem o hem biz strese çok fazla giriyoruz. Alüminyum folyo ve ödül maması taktiğini denedim. hayıra alıştırmaya çalıştım olmadı bu şekilde devam etmesi çok yorucu:(( ne yapmalıyım??

3 CEVAP

HusnaBsr
HusnaBsr

279

Fısfıslı bir şişeye su koyun sadece tezgaha çıktığını gördüğünüzde(eğlencesine yapmayın bazı değişik insanlar yapıyor kedi telaşla kaçınca hoşlarına gidiyor!! bunu eğlencesine yapmak kedinizin zamanla size güven duymamasına neden olabilir diye düşünüyorum)kedinizin üzerine bir iki kere sıkın o sırada kaçar oraya çıkmaması gerektiğini hemen öğrenemez.Tekrar çıktığını gördüğünüzde şişeyi ona doğru tutun ve suyu sıkmadan su sıkıyor gibi fıst fıst sesi çıkarın üzerine su gelecek zannedip kaçıyor sonrasında bir şekilde öğreniyorlar 😊 biz böyle yaparak vazgeçirdik bir de tezgahın üzerinde onun dikkatini çekebilecek bir şey bırakmayın. Tabak mevzusuna gelirsekte onun çözümü kedilerin o masum bakışlarına rağmen yediklerimizden bir şey vermemek😁zaten tuzlu şekerli ve yağlı gıdalar onlara göre değil bu konuda dikkatli olmak gerek. Elbette sağlıklı verilebilir şeyler de var.Mesela pişmiş yumurta sarısını bizim kedimiz çok seviyor onun için belirlediğimiz çay tabağı var ona koyuyoruz ve yerde yiyor tabaklarımızdakini de böylelikle merak edip çıkmıyor tabi her kedi bir değil😁

honeypie1
honeypie1

675

Aranızı bozmak istiyorsanız evet su sıkabilirsiniz.
Ancak davranışlarını bu şekilde düzeltemezsiniz. Bir kediyi eğitmeden önce tanımak gerekir. Bazı kediler ödül mamasıyla motive olurken bazı kediler sadece ilgiyi de ödül görür.
Bir kedinin davranışını ortadan kaldırmak istiyorsanız istenmeyen davranışı istenen davranışla değiştirmeniz gerekir. Kediler cezadan anlamaz ve sonuç alamazsınız. Kediler “hayır”dan da anlamaz. Siz olmadığınızda o işi tekrarlama şansları var. Kediniz çok küçük ayrıca. Bu yaşta zaten çok hareketli olurlar.
Mutfağı kapalı tutabilirsiniz. Erişim engelleyin. Tezgahta ve masada yiyecek bir şeyler arıyorsa o anlarda yaş mama verip ona yönlendirmeyi deneyin.
Kediler sabır ister. Umarım çözüm bulursunuz. 🎀

EgeTemmuzT
EgeTemmuzT

649

hepinize teşekkürler. yavaş yavaş alıştı sayılır. tezgah konusu çözüme çok yakın ben varken evde sadece 1 max 2 defa çıkıyor ancak işten geldiğimde tezgahta tüylerini görüyorum. ben yokken kaşiflik yaptığı belli. yine de benim kızdığımı yapmaması gerektiğini anladı sayılır. yavuk yumurta gibi proteinli yemekler yerken onunla paylaşıyorum. inanılmaz derecede cok seviyor. tabaklara atlama mevzusunu hala yenemedik. masadan uzaklaştırıp uzaklaştıpında ödül vermeye veya aynı anlarda yemek yemeye dikkat ediyorum. ya da ben yemek yerken ona da kefir kedi kreması ödül maması gibi şeyler verip dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. ne kadar doğru bir davranış bilmiyorum ancak cezadan uzak onu korkutmadan yapabileceğim her taktiği deniyorum. öyle bi güncelleme geçmek istedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 95 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR