Kedimi Eğitemiyorum

EgeTemmuzT
EgeTemmuzT

649 Puan

4 aylık erkek kedim var elimden geldiğince ödüle dayalı eğitmeye çalışıyorum ancak hiçbir yanıt vermedi. En büyük problemim tezgaha ve yemek masasına tabaklara o kadar salça oluyor ki hem o hem biz strese çok fazla giriyoruz. Alüminyum folyo ve ödül maması taktiğini denedim. hayıra alıştırmaya çalıştım olmadı bu şekilde devam etmesi çok yorucu:(( ne yapmalıyım??

6 CEVAP

sevila
sevila

781

Size kolay gelsin ben sadece ismini öğretebildim 🐱

Poki
Poki

1416

Aslında biraz zamana ihtiyacınız var, ödül mamaları da önemli evet ama sadece ödül mamasıyla olacak bir şey değil. evde birkaç kişi ilgileniyorsa daha zor oluyor. en çok ilgilenin dinler sözünü genelde ve en çok onunla ilgilenen kişi bu eğitimi verebilir. Bir kaç ay önce benim kedim de böyleydi ama şimdi hayır dediğim zaman yapmıyor. oyunlar oynarız sürekli, durmadan sevgi, ilgi, her şeyi birlikte yaparız. Herkesin böyle bir imkanı olmuyor tabii Ben şu an evde olduğum için daha rahat oluyor ama evde en çok kim kalıyorsa belki o sözün daha iyi dinletebilir. O yüzden de benim gözlerime bakar bişey yapmadan önce. Bu karşılıklı bir şey, ben de onun her istediğini yapmaya çalışıyorum. eğitim biraz zaman gerektirir, ben de en başta olmaz diye düşünmüştüm ama oluyormuş. zaman, bolca sevgi ve biraz da sabırla kademe kademe ilerler.

sitedizayn
sitedizayn

12883

büyük kedim Lokum çok akıllıdır eğitime müsaittir küçük olan Çarli ondan daha akıllı ve zekidir ama eğitilmiyor yinede söz dinler. Lokum otur, yat, pati ver, yuvarlan gibi bir kaç komut öğrendi.
kediye göre değişiyor ama sizin kedinizde 4 aylık tam oyun zamanı herşeyi merak etmesi normal.
Lokum yavruyken kaç tane bardak vs kırdı :) Çarli 3 yaşına geldi kırmaya devam ediyor :)
eğitilmeyecek kedi yoktur hepsi birbirinden zeki biraz sabır gerekiyor ve kedinizi anlamaya çalışın onunda kendine göre bir karakteri var.
ayrıca kediler bildiğimiz evcil hayvanlar değil yarı evcil yarı vahşi diyebiliriz ve her söylediğimizi de yapmak zorunda değiller, onlar evlerimize girmedi biz onları aldık.
birazda biz onlara uyum göstereceğiz :)
zamanla herşey yoluna girer merak etmeyin.

aslihan_e
aslihan_e

131053

Kediniz daha çok küçük, istikrarlı şekilde devam ederseniz yetişkin olduğunda huyunu büyük oranda bırakır. Ödül mamasını istemediğiniz davranışı yaptıktan sonra veriyorsanız ters algılıyor olabilir. Sadece hayıra odaklanın, kendiniz de arada kucaklayıp tezgaha yaklaştırıp parmağınızla burnuna dokunmaya çalışarak hayır deyin sertçe. Yemek masasına çıkmamasını sağlamak çok daha zor, sadece yemek varken çıkmamayı ve önünüzden yemek çalmamayı öğrenebilirler. Emin olun yavru kediyle yetişkin kedinin söz dinlemesi bir değil ama dinlemiyor diye salarsanız çoğu insanın kedisi gibi her istediğini yapar.

EgeTemmuzT
EgeTemmuzT

649

hepinize çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

esrab34
esrab34

868

Ödül masasının sadece kediler de işe yaradığını düşünüyorum:) bence küçük olduğu için heyecanlı büyüdükçe sallamıyolar sizi :) ne yedin ne içtin kafalarına göre takılıyorlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 191 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR