Bölgesel Tüy Dökülmesi

Hilsk
Hilsk

786 Puan

Merhaba. Kedimin karnında tüy dökülmesi geçmiyor. Yazın başında başladı. İç dış parazitlerini düzenli olarak yaptırıyorum. Veteriner de baktı ama mantar ya da deri rahatsızlığına benzemediğini söyledi ama bir türlü de geçmedi. İçime sinmedi daha önce bu tarz bir durum yaşayan oldu mu ne yapmam gerekiyor. Teşekkür ederim


8 CEVAP

Tuanaalsk
Tuanaalsk

4063

Karın kısmı biraz seyrek olur zaten benim kedimde de öyle sizinki koyu renk olduğu için göze batıyor bence

honeypie1
honeypie1

863

Benim kedimde de karın bölgesindeki tüyler seyrek. Üstteki arkadaşın yorumuna katılıyorum.

sitedizayn
sitedizayn

13761

bu yaz iki kedimde de genel ve bölgesel olarak tüy kaybı oldu, biodermcat diye bir tablet var ondan aldım kaybolan tüyler iki haftada geri geldi.
tablet boyutları küçük kediler rahat yiyiyor, benim bir kedim severek ödül maması gibi yiyiyor diğer pek sevmedi ikiye kırıp kuru mama kabının içine koyuyorum arada gidiyor tabletde.
nd az tahıllı morina balıklı mama kullanıyorum ondan şüphelendim mama değiştirmeye karar verdim, şimdilik proplan derma care deniyoruz.

sitedizayn
sitedizayn

13761

@Hisk kediler yaz mevsiminde biraz fazla tüy dökebilir biliyoruz ve normaldir ama bu yaz normal ötesi olunca bende kullandığım nd den şüphelendim biraz araştırdım bir kaç yerde benzer şikayetler gördüm ve son 3 haftadır nd vermiyorum kedilerime, takviye de almıştım ama bilmiyorum nd yi bıraktım mı düzeldi yoksa aldığım tabletlerden dolayı mı düzeldi.
ben yine de ikisi birlikte olarak düşünüyorum hem nd yi bıraktım hemde takviye tablet verdim.
kalan nd yi sokak kedilerine veriyorum bazen.
ben nd yi yaklaşık 10 ay kullandım ve 1 sene kullanıp benzer sorunlar yaşayanlar var.
örnek şu ürünün yorumlarında var
https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/brit-care-haircare-hypoallergenic-somonlu-ve-pirincli-tahilsiz-yetiskin-kedi-mamasi-2kg.html?page=2#yorumlar
sizinki de mamadan mı kaynaklı bilemem ama benimkiler mamadan kaynaklı eminim çünkü iki kedide de oldu ve kedilerimi tanıyorum.

sitedizayn
sitedizayn

13761

nd kötü mama demiyorum, içerikleri uzun zaman araştırdım az tahıllı morina balıklı çeşitde piyasadaki en yüksek omega 3 oranını görünce onu almıştım (%2,5) ve bir mamanın etkisi kısa zamanda da olabilir bir kaç ay kullandıktan sonra da olabilir kedinin bünyesi ile de ilgili.
mamanın içindeki herhangi bir hammadde belki zamanla etkiledi ve bu durum ortaya çıktı kesin bilemeyiz ama önemli olan şu anda durumları iyi :)
ve bu durumda benim yerimde kim olsa elinde kalan mamayı kedisine vermez :)

Hilsk
Hilsk

786

@sitedizayn çok teşekkür ederim cevaplarınız ve ilginiz için gerçekten yardımcı oldunuz 🙏🏻

Hilsk
Hilsk

786

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Eskiden böyle değildi yaz başı böyle olunca korkmuştum içimi rahatlattınız ❤️

Hilsk
Hilsk

786

Çok teşekkür ederim cevabınız için hemen deneyeceğim. ❤️Yaz sıcaklarında çıplak kısım kızarıyor çünkü. Bu arada ben de nd tahılsız ringa balıklı mama alıyorum uzun zamandır. Şaşırdım Mama kaynaklı olabilir mi? @sitedizayn

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.295 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR