Ödül Maması Tavsiye

dolunay35
dolunay35

801 Puan

Merhabalar içeriği iyi kaliteli önerebileceğiniz ödül maması var mıdır

14 CEVAP

Mile
Mile

5199

Ödül mamalarının çoğunun içeriği berbattır ve açık şekilde içerikleri yazmaz, içlerinde fazlasıyla tahıl bulunur ve neredeyse hepsi zararlıdır. Aklıma gelen bir tek Orijenin ödül maması var o da ödül mamasından çok ek besin sayılabilir. Biraz youtube'da araştırarak kendiniz ödül maması yapmak için oldukça sağlıklı tarifler bulabilirsiniz.

sitedizayn
sitedizayn

12824

bir dönem dreamies kullandım kediler çok sever, şu anda snacky diye bir marka kullanıyorum, çünkü en azından deri ve tüy bakımı, tüy yumağı kontrolü gibi çeşitleri var, işe yarıyor mu bilmiyorum :) @Mile aslında ödül mamalarının içeriği normal bir çok mamadan daha iyidir, ambalajlarının üstünde ve kendi sitelerinde içerikler ayrıntılı yazar. reflex pocket seriside kullandım ama biraz daha pahalı. snacky şimdilik petlebide fiyatı uygun.
https://www.petlebi.com/snacky/kedi-odul-mamasi
aslında hep düşünmüşümdür neden kedi mamalarını ödül maması gibi yapmıyorlar :) konu aslında maliyet. stick ödül mamalarıda alıyorum ucuz buldukça genelde pahalı oluyorlar.
şu anda petlebide ucuz olan stick
https://www.petlebi.com/snacky/kedi-odul-mamasi
sıvı ödül maması pek almıyorum çünkü smokin kedim çarli sıvı ödül maması veya malt gibi bir şey görünce başlıyor patisi ile dövmeye :)
stick ödül mamalarına deli olur. sizde markalara ve çeşitlere bakın bütçenize uygun ne varsa alın.
@Mile örnek olarak iki ödül maması linki gönderiyorum içeriğine bakın lütfen.
https://www.dreamiestreats.co.uk/our-treats/favourites/dreamies-delicious-cheese
https://www.reflexmama.com/meaty-sticks-/-av-hayvani-ve-kaz-etli-cubuk

sitedizayn
sitedizayn

12824

kopyala yapıştır derken uygun fiyatlı stick linki yanlış olmuş, doğrusu bu şekilde
https://www.petlebi.com/supreme-cat/kedi-stick-odulu

Gimcat diye biliyorum ama hic almadım benim kedim genelde ödül mamalarını pek sevmez zaten:) haşlanmış ciğer onun ödül maması cok da saglıklı

sitedizayn
sitedizayn

12824

@Gobuslukediler siz şanslısınız :) keşke benim kedilerimde ciğer tavuk falan yese inanın evin kapısından endüstriyel mamaların hiç birini almam ama işte yavruluk dönemlerinde hata yaptım kuru mama, yaş mama, ödül maması falan alıştılar. kesinlikle evde pişmiş ciğer tavuk falan yemezler.

Mile
Mile

5199

@sitedizayn Evet haklısınız nadirde olsa içeriği güzel olanlar varmış. Fakat yinede tahıl oranı fazla gibi geldi.

Mile
Mile

5199

az miktarda verildiği için sıkıntı yapacağını sanmıyorum :)

yumik
yumik

1229

Taneli olarak brit care, gimcat, garden mix veriyorum


Krema olarak schesir, vets plus, garden mix

sunnyv
sunnyv

2909

Kedimin en sevdiği wanpy chicken jerky strips. Tahıl falan içermiyor, ancak sorbitol içerdiği için çok fazla verirseniz ishal yapabiliyor. Kokusu o kadar güzel ki benim de denemişliğim var 😄

Fistikpasa
Fistikpasa

12505

Brit care ödül mamaları iyidir

SevimliCadi
SevimliCadi

108188

Taneli olarak Brit Care'in teneke kutuda olan versiyonunu öneririm. Et oranı yüksek, içeriği iyi bir ödül maması. Sıvı olarak da Vet's Plus'ınkileri kullanıyorum. Aynı şekilde et oranının yüksek olması ve içeriğinin temiz olması nedeniyle...


Ödül maması bakarken et oranına, tahıl içerip içermediğine, içeriyorsa ne kadar içerdiğine, koruyucu veya zamk vs. olup olmadığına bakıyorum ben. Siz de bu kriterlere göre inceleyebilirsiniz.

sitedizayn
sitedizayn

12824

kedi sahipleri çok komiktir, markete giderler eve işte ne alınacaksa alırlar hiç etiket içeriğine bakmazlar mesela bu peynirin içinde ne var gibi ama söz konusu kedi ise bütün ayrıntılara bakmak gerekir iyi mi :) nerden biliyorum çünkü kendimde böyleyim de ondan :)
kedime bir şey alacaksam markanın kendi sitesinden tutunda yorumlar falan ulaşacağım ne konu varsa araştırırım, ama markete gidiyorum işte ne varsa alıyorum hiç düşünmüyorum ya bu kahvenin, krakerin işte her neyse içinde ne var :)

dolunay35
dolunay35

801

Bu süreçte wanpy aldım onu denedim kedim çok sevdi şimdilik onu kullanıyorum. Yazılan önerileri de deneyeceğim. Gerçekten kedim için en temiz en sağlıklısını arıyorum kendim için bu kadar hasssas davranmıyorum :)

sudeeyldiz
sudeeyldiz

697

wanpy en iyisi vetler de ondan kullanıyor karışık şekilde oluyor bu zamana kadar bı sıkıntı yaşamadım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 165 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR