Acana Mama

Guvenczek
Guvenczek

183 Puan

Merhaba 2.5 yaşında 6 kg ağırlığında poodle köpeğim için acana ördekli balıklı mama kullanmam uygunmudur ne tavsiye edersiniz siz

5 CEVAP

MelisRose
MelisRose

851

Merhaba,


mama içerik olarak çok fazla hayvansal ürün içeriyor diye biliyorum. kuzu, ördek, balık hepsi var sanırım. eğer köpeğinizin bir alerjisi var ise bu kadar protein içeriği mix bir mama denemeyin. evet acana çok kaliteli köpek maması konusunda. fakat şöyle bir durumda var %30 yada üstü değerde bir protein oranı var. bu kadar proteini ya köpek sindiremiyor yada bağırsaklar çok yoruluyor. yani mama köpeklere ağır gelebiliyor. bunlar da cilt sorunlar ve bağırsak sorunlarına neden olabiliyor.


Benim düşünceme göre biraz daha kış aylarına uygun bir mama. ayrıca köpeğiniz ne kadar enerji harcıyor, egzersiz durumu nedir bu da önemli. böyle bir mama kullanıldığında köpeğinizi ciddi uzun yürüyüşlere yada fiziksel aktiviteye tabi tutmanız gerekli.


tabii köpeğinizi siz daha iyi tanıyorsunuz, benin tercihim tek protein kaynağı (sadece balık, et, tavuk vs.) içeriği oluyor genelde. ayrıca yaz dönemleri de çok yormayacak oranları daha ortalama bir mama tercihim oluyor. zaten havalar sıcak bunu biraz bizim yaz günü ağır yemekleri yediğimizdeki rahatsızlık gibi düşünebilirsiniz.


ayrıca tahılsız mamadansa düşük tahıllı mama tercihi daha iyi olacaktır. çünkü tahıllar lif içerir ve bağırsakların bu life ihtiyacı vardır. tahılsız mamalar bağırsakları biraz yorabilir ve ilk defa deniyorsanız tahılsız bir mamayı bağırsak düzeniniz bozulabilir.

tengrist
tengrist

112162

Acana kaliteli ve temiz içerikli bir mama

ventricosa
ventricosa

9196

Köpek maması kategorisine çok hakim değilim acanada ama acana kedi mamasını kullanıyorum ve eğer protein içeriğinin ağır geleceğini düşünüyorsanız gramajlı verebilirsiniz kendi sitesinde özel beslenme porsiyonları yazıyor bu şekilde verirseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum

blue_hpood
blue_hpood

128941

yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tahıllı mama almayın, fırsatınız varsa acana oldukça iyi bir mama, denemenizi öneririm. elbette her mama her kediye köpeğe iyi gelmiyor ama piyasadaki en iyilerdendir.

ventricosa
ventricosa

9196

@blue_hpood tahıllı mama almayın diye değil tahılsız mama bağırsakları yorar diye öneri yapılmış. Ben de katılıyorum tahılsız olmasındansa düşük tahıllı olması daha iyi lif içermesinden dolayı, düşük tahıllı serilerine de bakabilirsiniz acananın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 154 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR