Hill’s Mi Proplan Mı?

Pattis4546
Pattis4546

200 Puan

7 yaşında Golden köpeğim var. Uzun süredir proplan duo delice kullanıyorduk, çok sevmesede bir şekilde yiyordu. Veterinerin tavsiyesiyle virbac senior mama kullanmaya başladık ama köpeğim tadını asla sevmedi resmen zorla yediriyorum. Virbacın iyi bir mama olduğunu biliyorum ama zorla yedirerek de ne kadar devam edebiliriz bilmiyorum. O yüzden Hill’s senior mama veya Proplan senior sensitive skin mamalardan birini deneyeceğim galiba. Hangisi daha iyidir bilemedim. Proplan protein açısından falan daha yüksek gibi duruyor ama veteriner asla proplan tavsiye etmiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa cevaplayabilirse çok sevinirim. Ayrıca köpeğimde tavuk alerjisi var yani tavuk içeren bir mama da kullanamıyorum. Ayrıca alacağım mamanın yağ oranı da düşük olmak zorunda çünkü biraz kilo problemimimiz var.

3 CEVAP

MelisRose
MelisRose

850

merhaba,


kilo probleminiz varsa hills mama tercih etmeyiniz çünkü içeriğinde çok fazla tahıl var.


kullandığınız proplan duo delice lezzet bakımından çok yüksek bir mama o nedenle farklı bir mamaya geçtiğinde yemeği reddetmiştir.


bence veterinerinizin önerdiği mamadan devam edin. yemediği zaman kabı kaldırın. ama dolu kap sürekli ortalıkta bulunmamalı. 20 dk gibi bir süreden sonra tekrar kabı koyun. eğer bunu 2-3 tekrarda yemezse öğünü atlayın ve akşam öğününe geçin. köpeğiniz kilolu olduğu için anladığım kadarıyla iştahlı bir yapısı var ve yememesi sizin için de alışılmadık bir durum. fakat zaten kilo probleminiz olduğu için bu süreçte öğünü atlarsa kilo da verebilir.


ek olarak yememe sebebi yaz ayları olabilir. sıcak havalarda yemeği reddediyorlar. fakat siz durum karşısında kararlı durun.


açıkçası ben proplan mama tercih etmiyorum. kötü bir mama değil ama iyi bir mama da değil benim düşünceme göre. içeriğinde çok fazla mısır, mısır şurubu gibi yan ürünler içeriyor. bunlar da kilo aldıran yada alerjiye sebep olan içerikler oluyor.


mama öneremem net olarak ama mamaların içeriklerini araştırmanızı öneririm.

sitedizayn
sitedizayn

12743

proplan daha iyi içinde gerçek et var, veteriner neye dayanarak tavsiye etmiyormuş ?
içerikler ortada hill's hiç de güzel bir mama değil

Pattis4546
Pattis4546

200

Evet zaten benimde çok içime sinmedi. Ama şöyle bir durum var, köpeğim aynı zamanda hipotroid hastası ilaç kullanıyoruz. Mamayı yemezse iyice kötü olur besin yetersizliği oluşur diye korkuyorum açıkçası. Şimdiki mamasını et suyuyla falan ıslatıp veriyorum bana mısın demiyor. Köpekler kaç gün açlığa dayanabilir bilmiyorum ama sanki bu şekilde de eziyet ediyormuşum gibi geliyor. Tabi ki önemli olan sağlığı ama o yemedikçe ben aşırı geriliyorum. Aç kalınca psikolojisi falan bozulur diye endişe ediyorum. Çünkü biliyorum aç kalınca yese bile yine de yeterli miktarda yemeyecek, bununda bir sıkıntı çıkarmasından korkuyorum. Teşekkürler sorumu cevapladığınız için 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 134 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR