(Acil) Kedi Piresi

venswift
venswift

315 Puan

2 aylik kedim var ilk veterinere gittigimizde 400 gram oldugundan parazit asilari yapilamadi pireleri icin ilac suruldu 2.. defa gittik 600 gram oldugundan yine yapilmadi ve pireleri dokulmedi tekrar ilac suruldu daha sonrasinda kendimiz pire taragi ile 4 tane falan toplayabildik. ama yumurtalarini goruyorum bazen gordukce temizliyorum parazit asilari icin en az 800-900 gram olmasi gerekliymis virbac kuru mama gourmet yas mama kullaniyoruz kilo almasi icin tavsiyeleriniz var mi ve pireleri icin. simdiden tesekkurler

3 CEVAP

mrssekola
mrssekola

2887

Bizim veterinerimiz bol bol ilaç sıkıyor tüylerine sırılsıklam oluyor kedi. Sonra da bi tıbbi örtüye sarıyor. Bir süre dürüm şeklinde bekliyor bebekler ve üzerlerindeki tüm pireler ölüyor. Daha sonra kedi dürümümüzü açıp iyice tarıyoruz. Bebeklere uygun çok ince bir bit tarağı var. Pireler ve yumurtalar temizleniyor. Son olarak kurutuyoruz ve bebişler hazır. Hiçbir koruyuculuğu yok ama üstünde var olan her şey temizleniyor. Çok sık hasta yavruları alırım sokaktan. Hiç sorun yaşamadık bu yöntemle.

Kilo için: Veterinerden vitamin takviyesi alabilirsiniz. Tavuk ciğeriyle birlikte patates, havuç ve biraz pirinç haşlayıp blenderdan geçirerek yavruya yedirebilirsiniz. Et ve diğer malzemelerin oranı 1:1 olmalı.


Pire için: Evi pire sarmaması önemli. Evi düzenli ve sık sık süpürün. Yıkanabilecek giysi, nevresim ve eşyaları yüksek sıcaklıkta yıkayın. Diatom toprağını araştırabilirsiniz. Doğal çözümdür. Kedinin gezdiği yerlerdeki halıları, kumaşları vs. kaldırmak temizliği kolaylaştırıp pire yumurtalarının tutunmasını zorlaştıracaktır ta ki parazit aşısı yapılana kadar.

Benim ikinci sahiplendiğim kedide bulduğum da 450 gramdı yoğun piresi olduğu için vet ilaçlı yıkama yapmıştı pire ve pire yumurtalarından arınmıştı
Kilosuna gelince de parazit ilaçları yapılmıştı
İlaçlı yıkama yapabilirisniz evde pire yoksa eğer aşıya kadar korunmuş olur muhtemelen

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 147 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR