Kedim Çocuk Sevmiyor, Nasıl Çözebilirim?

sunnyv
sunnyv

2906 Puan

Kedim (erkek, 6.5 aylık) küçük kız yeğenime saldırıyor. Normalde hiç agresif bir kedi değil herkese kendini sevdirir oyun oynar, mıncıklayarak sevseler bile yetişkinleri asla tırmalamaz ya da ısırmaz. Veteriner aşılarında ya da çip takılırken bile biblo gibi durduğu için herkesi şaşırtıyor. Yani iyi huylu ve sakin bir kedi. İki küçük yeğenim var, beş ve üç yaşındalar. Hayvanları çok seviyorlar ve nazik olmaya çalışıyorlar. Kedim ilk kez çocuk insan görmüş oldu. İkisini de sevmedi. Hatta küçük olana tıslıyor ve atlıyor. Benim görmediğim anlarda üç kez tırmalamış. Çocuklar sokakta ya da misafirlikte her gördükleri hayvanı sevebildikleri için kedime de dokunarak sevmek istiyorlar. Kedimi strese sokmak ya da istemediği halde zorla sevdirmek istemiyorum. Bir günlüğüne tekrar bizde kalacaklar ve kedimle çocukların arasını düzeltmek için ne yapabilirim tavsiye vermenize çok ihtiyacım var. Çocuklar çok hareketli ve gürültülü. Acaba kedim buna alışık olmadığı için mi rahatsız oluyor?

5 CEVAP

Sabisim
Sabisim

1077

Birde evet çocukların çok hareketli ve gürültülü olması kedileri huzursuz ediyor biraz daha sakin olmalarında fayda var. Hiç olmadı kedinizi başka odaya alırsınız strese girmemiş olur.

sitedizayn
sitedizayn

12806

kediler genelde küçük çocuklardan korkuyor, benimkiler eve çocuk misafir geldiğinde kaçıp bir yere saklanıyorlar, saldırmıyorlar.
1 gün kalacaklar diyorsunuz bir günde zaten bir şey yapamazsınız, şu anda yapabileceğiniz en iyi şey kedinizi çocuklardan uzak tutmak.

Sabisim
Sabisim

1077

Benim kedimde normalde çok sakindir ama evlendim hem yeni ev hemde eşimi ilk defa gördü huzursuz oldu. O severken tıslamaya,ısırmaya başladı. Bir kaç kez ödül mamasını eşime verdirttim birazda oyun oynamasını söyledim onunla. İple oyun oynadılar temas etmeden. Şimdi daha alıştı artık tıslamıyor ısırmıyor.

Tolga_yay26
Tolga_yay26

4488

Merhaba Her kedi çocuk sevmez benim kedimde sevmiyor bayramda çocukların sesini duyunca sinirli sesler çıkarttı kapıyı gözetliyor ve ayrıca yabancılara karşıda sinirli onu rahatsız edecek şekilde sevmeye kalkarsam benide ısırmaya çalışıyor tabiki bu yalancı ısırık oluyor rahatsız edecek şekilde severseler başkasını gercek ıssırabiliyor bana karşı zararlı davranışı olmuyor uyursam onunla ilgilenmezsem patisini koluma dokundurup kaçıyor ve akşam tv açılmasını hiç sevmiyor dikiliyor tv üzerine ekranı patiliyor bu yüzden koruyucu aldım yani bu davranışlar normal kedi evine yabancı istemezse sadece alışmasını bekleyebilirsin ama hunharcada sevdirmesini beklemeyin rahatsız olurlar strese girer evinizin onunda evi olduğunu unutmayın kediye engel olamazsın tedbir alırsın ancak özgür Hayvandır bunun dışında yapılabilecek fazla birşey yok kediniz 2 3 aylığı geçmiş çünkü patili günler dilerim 🐾😊

sunnyv
sunnyv

2906

Çok teşekkür ederim. Geçen geldiklerinde ödül maması verdirttim ve olta ile oynatmayı denediler ancak kedim pek ısınmadı. Söylediğiniz gibi farklı odada tutmaya çalışacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 143 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR