Bahçeye Çıkan Kedim İçin Hangi Aşılar Yapılmalı?

Sulemiss
Sulemiss

3392 Puan

Apartmanda yasadığım için kedime bebekken karma lösemi asısı vs yaptırdım şuan 2.5 yasında daha da yaptırmadım mikrop kalmaz diye ama şuan bahce katına tasındım dısarı çıkmak istiyor kaçıyor bahçe de kedi dolu bağıısıklığı dışarıda ki mikroba karşı hassastır. Veterinere götürüp karma aşısı yaptırdıktan sonra rahat bi şekilde bahçeye bırakabilir miyim veya yaptırmam gereken başka mikroplar için aşı var mı ve aşıların fiyatları ne kadar oldu.

7 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16767

Karma kuduz ve iç dış parazitleri dışarı çıkan kediler için aksatmadan yapmalısınız özellikle üç dış parazit dışarı çıkan kediler için 2 ay da bir tekrarlanmalı genel görüş bu yönde özellikle bahar ve yaz dönemin de kene için de dikkatli olmak gerekiyor kene çok büyük sıkıntı eve geldikten sonra dikkatlice tüylerini aralayıp bakın eğer kene görürseniz de kendiniz çıkarmaya çalışmayın vete götürün

aslihan_e
aslihan_e

130918

Karma aşı 1200, lösemiyi bilmiyorum. Diğer aşılar zaten gereksiz, kuduz hariç temel aşılar dışında aşı yapılması önerilmez. Ben olsam böyle riskli bir durumda en baştan iki doz karma aşı yaptırırım. Yavruyken yapılan aşılara karşı bağışıklık düşük tepki veriyor, bir yaş dozunu da kaçırırsanız oluşan bağışıklık silinip gidiyor. Veteriner bir doz yeter dese bile aldırış etmeyin. Israrla iki doz yaptırın. Bahçeye çıktığı sürece aşılı da olsa tehlike altına girer ama ben de bahçeli evde yaşayan biri olarak kedilerimi günde bir saat bahçeye çıkarıyorum çünkü riskli de olsa çocuklarımın dışarı çıkmak için ağlayarak geçirdiği bir hayattan iyidir, en azından mutlu bir yaşamları olur diye düşünüyorum.

Sulemiss
Sulemiss

3392

İkinci doz ilk aşıdan iki hafta sonra yapılıyordu değil mi

aslihan_e
aslihan_e

130918

Genelde üç hafta arayla yapıyorlar ama bazı veterinerler iki hafta arayla yapıyor.

Başka hayvanlarla temas olabileceğinden veterinerimiz kuduz aşısı + 2 doz karma tavsiye etmişti. Karma aşıyı 15-21 gün arayla yapıyorlar. Biz 15.gün yaptırmıştık ikinci dozu.

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2906

Rahat bir şekilde hiçbir zaman bırakamazsınız maalesef. Çünkü dışarda ki mikroba bağışıklığı hazır mı değil mi bilmiyoruz. Bağışıklığını hep yüksek tutmak lazım. Hani şu ent…germina var kids olanı. Eczanelerde ki probiyotik. 10lu şaşe satılıyor. Ondan alıp 10 gün kullanabilirsiniz. Tüm yaptıklarınıza ek olarak. Tabiki vitamin vs desteği önemli. Ben yine de tavsiye etmem. Sağlıcakla kalın

Fonfonella
Fonfonella

670

Karma, kuduz ve iç-dış yapılsa yeter.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 123 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR