Kedim Etrafa Kaka Yapmaya Başladı

esma6363
esma6363

2501 Puan

Arkadaşlar kedim kuma yapiyordu herzaman ama son iki gündür etrafa yapmaya başladı lütfen bilgisi olan yanıtlasn neden böyle yapiyo

9 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bazı sorularım cevaplarına göre değişiyor yapılabilecekler. Kedi ne kadar süredir sizde ve ne kadar süredir kuma yapıyordu? Kum değiştiniz mi? Hangi kumu kullanıyorsunuz? Tek başına mı kullanıyor kabı? Kabı ne kadar sürede bir temizliyorsunuz ve ne kadar sürede bir yeniliyorsunuz? Çişini kaba mı yapıyor, yani sorun sadece kakada mı?

ursaminor
ursaminor

116511

Pelet kullanıyorsunuz sanırım. Bu pelet bir süre sonra çok keskin kokabiliyor. Ve kediler bizden kat kat daha fazla alıyor kokuyu. Bu yüzden pelet kullanıldığı zaman mutlaka elekli kum kabı kullanılması gerekiyor. Dibine çöken tozun temizlenebilmesi için. Bence sorun kum ve kum kabında. Kediniz normal olmayan bir davranış sergiliyorsa, ortada mutlaka anormal bir durum vardır ve size bir şey anlatmaya çalışıyordur. Bir yere kaka yapmayı reddediyorsa, bir nedeni mutlaka vardır. Ayrıca bazı kediler peletten nefret ediyor bilginiz olsun. Kabı tamamen boşaltıp yıkayın. Taze kum koyup deneyin bir.

felishuman
felishuman

10828

Kediniz kaç aylık?

esma6363
esma6363

2501

3 aylık

felishuman
felishuman

10828

Son zamanlarda yaşadığı kötü bir şey var mı? Mesela hiç yalnız bıraktınız mı uzun süre? Tepki olarak yapıyor olabilir.

esma6363
esma6363

2501

Bazen evde tek kalıyo ama 1 saat falan tek kalıyo

felishuman
felishuman

10828

Sorun yaratacak bir süre değil. Bir veterinerinize sorun isterseniz, ben tepki olarak yapıyor olabileceğini düşünmüştüm.

Belki kakasini tutamiyordur veterinere bir kontrole götürün bence

esma6363
esma6363

2501

Kedi 2.5 aydr bizde geldiğinden belli kuma yapiyo kumunu deiştik ama deiştiğimiz kumada uzun zamandr yapiyo championun bi kumunu kullaniyoruz tek başına kullaniyo zaten tek kedi son aldığımız kum uzun süre dayaniyo çişi hemen emiyo bu kum deil aslnda tavşan mamasına benziyo ıslaninca dağılıyo kuma dönüşüyo uzun süre dayaniyo gün aşırı temizliyoruz daha son iki gündür sadece kakasını yapiyo çişini kaba yapiyo

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 636 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR