Kedide Kabızlık

kkb
kkb

179 Puan

merhaba. kedim yaklaşık bir aydır kabız. kabız olduğundan dolayı büyük tuvaleti için kum kullanmayı bıraktı. böyle bir davranış sergilemesi normal dedi veteriner. esas sorun kum kullanmaması değil önemli bir olay değil temizlenir geçilir de kabızlığı bir türlü geçmedi.


veterinerde röntgeni çekildiğinde bağırsakları tamamen tıkalı gibiydi. veterinere göre bunun bir adım ilerisi bağırsaktaki dışkıların iki kat üst üste birikmesiymiş. veteriner şu an adını hatırlayamadığım bir hap verdi 4 kere onu toz haline getirip mama ile karıştırarak verdim. bunun dışında zeytinyağı, malt, bol su, bol hareket uyguluyorum düzenli olarak geçmeye dair bir gelişme yok. büyük tuvaletini yapacağı zaman çok fazla zorlanıyor, panikliyor, korkuyor gibi bir hal takınıyor ve keçi/koyun dışkısı gibi minik minik az bir şey yapabiliyor.


benzer süreci geçiren ya da olaya dair bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131104

Çorbalık tavuk haşlayın, kuyruk bölümü var ya, o parçalardan olacak, soğumaya başlayınca üste yağları çıkacak, kaşıkla üst bölümden bir kase alın, şırınga ile kediye içirin. Doydum dese de kaseyi bitirin. Kabızlıktan kurtulması gerekli, arkasına ishal gelebilir ama normaldir. Zeytinyağı yoğurt vs. işe yaramayan kedim bu şekilde kurtulmuştu. Onun poposu kanıyordu artık, sizinki gibi koyun kakası gibi yapıyordu. Ondan sonra kedim kuru mama yemek istemez oldu, ben de zorlamıyorum, hayvanda kabızlık yapabiliyor kuru mama, her kedide yapmaz ama bazı kediler kabızlığa daha yatkın.

kkb
kkb

179

deneyeceğim teşekkür ederim

Ahudr
Ahudr

12303

Karaciger pankreas sorunu var mı kan degerlerine bakıldı mı bunlarda kabızlık yapiyor.Kabizlık öncesi ani ve sık mama degisikligi vs gibi sindirim sistemini bozacak bir durum oldu mu ? Ayrıca probiyotik ve vitasigna hairlax malt macun denediniz mi biraz da olsa dışkı kalitesini arttiracaktır bunlar ama dedigim gibi öncelik bu kabızlığin neden kaynaklandığını bulmak bunun icin de ilk öncelik biyokimya bakılmalı

CilekLily
CilekLily

2841

Yedigi mamadan da kaynaklanabilir çok yüksek proteinli Mamalar kullanıyorsanız ve kediniz daha yavruysa yüksek proteinli Mamalar özellikle sindirilemeyen kedinizin alerjisi olduğu besinleri içeren Mamalar kedilerde genellikle kabız yapıyor. Aynı sorunu bende yaşamıştım şu an rc fibre mama Ve acana kitten Mamayı karıştırıp veriyorum ayrıcagimgat gastro Macunu var ona bakabilirsiniz üzerinde kullanım tavsiyeleri yazıyor kedinize iyi geleceğini düşünüyorum benim kedim de herhangi bir yan etki yapmadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 144 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.249 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR