Kedimi Böcek Istırmış Olabilir!!

htcmmss
htcmmss

760 Puan

Herkese iyi geceler, kedim balkona tuvaletini yapmaya gitmişti. Balkonumuz komple balkon perdesi ile kapalı ama en ufak yerlerden böcekler girmeyi başarıyor. Kanat sesi duyunca gittim baktım kedim böceğin başındaydı. Vurmuş büyük ihtimal çünkü uçamıyordu. Sinek vs buldu mu yemeğe çalışır alırım elinden zorla. Hemen içeri alıp balkonu kapattım. Sonra 10 dk boyunca sağ patisini yaladı ve ara ara kafa sallama hareketi yaptı. Hapşurur gibi burun sesleri çıkardı. Böceğin resmini internette araştırdım. Kahverengi kokarca olarak geçiyor. Dokunduğunda vs kötü bir koku salıyormuş. Sizce bir zararı olmuş mudur? Istırmış falan olabilir mi? Patisini falan sabunla veya sadece suyla yıkayım mı? Zehirli değildir diye düşünüyorum ama ne bileyim 1 tatlı kaşığı laktozsuz yoğurt vs vereyim mi? Bu arada patisine bakmama da izin vermiyor. Şuanlık mermere çıkmış uyur uyanık yatıyor. (5 aylık)


3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Zehirli değil merak etmeyin, gözüne denk gelmediği sürece sorun yok, yalnız bazı kediler bu böceğe alerjik reaksiyon gösterebiliyor. Sadece gözlemleyip bacağındaki rahatsızlık geçecek mi, hapşurma geçecek mi diye takip edin, bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Evinizin bahçesi varsa zehir atsanız iyi olur.

htcmmss
htcmmss

760

Şimdilik bir sorun çözükmüyor ama gözüm kedimin üstünde. Sürekli takip ediyorum. Bahçemiz yok 2.katta perde ile kapalı balkonumuz var. Her akşam mutlaka 1 tane geliyor. Çözüm düşüneceğim. Teşekkür ederim.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Her akşam bir tane geliyorsa illa ki çevrede bir ağacı işgal etmiştir onlar. Çevreye bir göz atsanız belki bulursunuz. Üzüm asması olduğunda da çok geliyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 108 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR