Kedimde Gece Oyun Saldırganlığı Huyu Başladı

3 buçuk aylık kendisi. Dün geceye kadar böyle bir problemimiz yoktu. Gündüz oyunumuzu oynar, gece ışığı kapatıp yatağa uzandığımda gelip koynumda mırıl mırıl kedi masajını yapmaya başlardı. Böylece uyurduk.


Son 2-3 gündür sabahları "saldırgan oyun" moduna geçip yüzüme, saçlarıma atlamaya başlamıştı. Dün gece de ilk kez yaptı.


Normalde gündüz oynadığımız oyun saldırgan değildir. Yani ellerime saldırtmamaya çalışırım. Oyuncaklarla oynarız, onlarla enerjisini atar.


Fakat direkt kafama, suratıma, ellerime, ayaklarıma (neresi açıksa) atlayıp ısırıp tırmalamaya başlıyor.


Bir gecede huy değişir mi? Şartlarında hiçbir değişiklik olmadı. Ekstra bir ses, insan, kedi vs. gelmedi. Onu birden ne tetiklemeye başladı, bilmiyorum. Nasıl düzeltebilirim? Aynı yatakta yatmaktan vazgeçmek istemiyorum. 🥹

5 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16767

Şu an kardeşleriyle boğuşarak oynadığı yaşlarda normalde kardeşi sert davrandığında aynı sertlikle cevap verip onu uyardığı için oyunun ne aşamada kalması gerektiğini bilir dolayısıyla sizin de sert hamlelerde onu yüksek sesle uyarmanız oyunu bırakmanız lazım ayrıca yoksa bir peluş oyuncak alabilirsiniz benim kızımda hızını alamadığına onunla boğuşurdu canını çıkarırdı iyi oluyordu hatta 6 yaşında hala peluş oyuncağıyla boğuşur 😃 gece oynamasına gelirsek de çok normal bu dönemde enerjileri pik nokta da oluyor yani beni uyutmadığı geceleri bilirim ordan oraya atlayıp zıplamaktan dolayı yani bizimkinin gece kudurmaları baya uzun sürdü ben eğer çok kuduruyorsa almıyordum yanıma gece hala da eğer biz uyurken kudurursa odadan çıkarırız mesela kapıyı çalıp geri geldiğinde anlar kudurmaması gerektiğini uyur ama kudurmaya devam edecekse gelmez yanımıza mesela 😃

aslihan_e
aslihan_e

130783

Aslında gece oynamaya başlaması artık tam olarak evde rahat hissettiğini gösteriyor. Normalde yavrular gece oynar zaten ama başlarda çekinip ses çıkarmıyorlar, ortamın tam olarak güvenli olduğunu anladıklarında gece oynamaya başlıyorlar. Bu, yavrunun psikolojisinin iyi durumda olduğunu gösterir. Onu gece engelleyemezsiniz. Ya başka odaya koyacaksınız ki ağlar, psikolojisi etkilenebilir ya da başka odada yanında oyun arkadaşı olacak. Gece yastıkla falan kovun, elle kovarsanız daha beter saldırır.

AlbayFatmanur
AlbayFatmanur

2893

3.buçuk ay için çok normal. Gece aktif olduklarından dolayı sizi de oyun arkadaşı olarak görüyor malum:) sabırlı olun, tabiki ayağınızı ısırmasına falan müsade etmeyin ama emin olun bir süre sonra bırakıyorlar.. istesenizde oynamıyorlar.

sitedizayn
sitedizayn

12743

benim kedimde o aylarda çılgın gibiydi uyutmadığı çok geceler bilirim, gardolap üstünden üstüme atlardı tam bir deliydi, sonra sakinleşti, sizin kedinizde bu süreçten geçiyor olmalı.
kedilerin oyunları biraz sert olur, benimki bir yaşına gelince yanına bir yavru almıştım oynarken sanırsınız kavga ediyorlar.
bir kaç ay idare edeceksiniz :)

Başka odaya koymaya kıyamıyorum. 🥹 Bu gece üstüme örtüyü çektim kendi kendine örtünün üstünden oynadı. Yeterince oynayınca yoruldu mu yoksa ben oyuna katılmayınca mı çabuk duruldu bilmiyorum gecenin geri kalanını normal geçirdik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 168 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR