Frontline Combo

z-senem
z-senem

934 Puan

Merhabalar,
Geçtiğimiz cumartesi günü bahçe kedimi kene ısırdı, veterinerde kene çıkarıldı ve son damlanın üstünden 27 gün geçtiği için tekrar Advantage Multi uygulandı, ayrıca ağızdan hap verildi. Bahçedeki kenelerden nasıl koruyacağım sorusuna orada yanıt alamadım.
Kedim uzun tüylü, kene her ısırdığında farketmeyebilirim.
Uzaktaki çok güvendiğim veteriner hekimime sordum, Frontline Combo yapılmış olmalıydı, Advantage Multi keneye karşı korumaz dedi, 5 gün sonra kendin Frontline Combo yap dedi.
İçim rahat etmedi, bugün kedimin 4,5 aylık olduğunu, ağır gelip gelmeyeceğini sordum, hiçbir şey olmaz dedi.
Frontline Combo için kötü şeyler okumuştum, alerji yapıyormuş, ağır geliyormuş falan, bir de üstüne Advantage Multi'den 5 gün sonra yapacak olmak beni endişendiriyor. Hocama çok güveniyorum aslında ama yine de sizin de yorumlarınıza ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130783

Bence de iç sesinizi dinleyin ve yapmayın. Sık uygulama hiç önerilmeyen bir şey, doz aşımına gitmiş oluyorsunuz, bu da hayvana zarar verecektir. Sonuçta bu bir ilaç, zehir.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Bizim de kedilerimiz bahçeye çıkıyor, siyah kedimize özellikle kene geçerse hiç göremiyorum. Her gün, görmeden el yordamıyla tüm vücutlarını kaşır gibi, sever gibi parmaklarımı gezdirerek kontrol ediyorum, kene olduğunda küçük bile olsa hemen yara gibi hissediliyor ama yaraya göre hafif yumuşak ve yerinden oynatılabilir gibi oluyor o zaman anlıyorum. Kedinizin her yerini dokunarak severseniz illa ki dikkatinizi çeker, minicik pire olduğunda bile insan hissediyor dokunduğunda.

aslihan_e
aslihan_e

130783

En az iki hafta bekleyin, en erken 24'ünde yapın derim, önerilen odur. Aslında tabi ki önerilen 4 haftadır ama kediler için damlalar genelde 2 hafta süreyle kenelerden koruyabiliyor, o nedenle keneli bölgede çok mecbur kalındığında iki haftaya düşürebiliyorlar ama tabi ki sadece tek seferlik iki hafta arayla yapmış olun. Ayrıca yeni damlayı yapmadan bir gün önce, erken uygulama yapacağınız için eskisinin yerini kedi şampuanı veya bebek şampuanı, olmadı bulaşık deterjanı (İlginç ama kedilerin derisinin ph seviyesine uygun olduğu için yabancı veterinerler kedi şampuanı yoksa onu öneriyor) yıkayın ertesi gün yeni damlayı uygulayın. Bu işlem eski damlanın etkisini silmeye yardımcı oluyor. 24'ünde Frontline combo ve ondan bir hafta sonra da bir iç parazit hapı yuttursanız iyi olur. 10 Ağustos'ta iç parazitleri varsa öldü, kalan yumurtalar için 3 hafta sonra tekrar ilaç verilmesi gerekiyor. 1 Eylül gibi (daha erken değil yoksa yumurtaların hepsi çıkmış olmaz) iç parazit hapı vermeniz gerekli. Advantage multi pire için de etkili olduğu için Frontline ile çakışır, fazla doz olmuş olur, ikisini yakın tarihlerde kullanamazsınız. Frontline combo da benim bildiğim iç parazitlere etki etmiyor, o nedenle hap da kullanılmalı.

z-senem
z-senem

934

Tamamdır, notlarımı aldım.
Allah razı olsun sizden.
Sadece kendim için değil, burada hiç mecburiyetiniz yokken uzun uzun cevap yazdığınız herkes adına teşekkür ederim size.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Rica ederim :)

z-senem
z-senem

934

Çok teşekkürler dönüşünüz için.
Kene ısırırırsa, göremezsem diye korkuyorum bir taraftan. Ama sanırım yapmayacağım.

z-senem
z-senem

934

Tamamdır, ben de bugünden itibaren dediğiniz gibi kontrol etmeye başladım.
Frontline Combo'yu kaç gün sonra yapmalıyım sizce?
Ya da Advantage Multi veya sadece dış parazit mi yapmam daha doğru olur?
Son olarak 10 Ağustos'ta Advantage Multi yapıldı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 118 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR