Sence Napmalıyım?

yumiii
yumiii

352 Puan

Ben daha öncesinden kedi bakmıs biriyim ve aile evinde sürekli kedilerle vakit gecirmis biriyim iki yetiskin kedimiz var ama benim suan ki evime gelemiyolar maalesef bakimiyla baskasi ilgileniyor . Bende bana alisip bana bagli olsun diye yavru bir kedi sahiplenmek istedim .
Annem basta onay vermedi ikimiz beraber yasiyoruz ve 16 yasinda yks26 ögrencisiyim.
Annemde sonradan izin verdi ama kedinin herseyiyle benim ilgilenecegim sartiyla bende ayrintilara takilmadan büyük bir hevesle 3 gün önce yavru bir kedi sahiplendim .
Sahiplendigim kedi 42 günlük ben bakiminin bu kadar hareketli olacagini dusunmemistim gayet iyi her seyine dikkat ederek bakiyorum, bakimi sandigim kadar kolay degilmis 3 gündür onu eve alistirmaya calistigim icin epey bi yoruldum acikcasi .
Kendisi yavru oldugu icin dogasi geregi biraz fazla ilgi istiyor bende onu ailesinden ayirdigim icin vicdan azabi cekip bircogu isimi arka plana atip gün boyu onunla ilgileniyorum . Onu da öbür kedimin yanina gönderip göndermemek arasinda cok kararsizim orda ona bakacak kisi benden daha bilgili ve güzel bir sekilde bakar ama bilmiyorum kendim büyütmekde istiyorum bende ders calisip günlük islerimi halletikten sonra gün boyu evde yalnizim ve biraz asosyal bir kisiligim var bana iyi geliyor . Birde beni bu kararsızlıga sürükleyen aslinda yüksek bir katta oturuyoruz ve balkondan düser basina birsey gelir kaygisi da var üzerimde basindan 10 dk ayrilinca hemen panikliyorum düzenli bir sekilde bulundugu ortami dip bucak temizliyorum ve hayatta bunlari yapacak biri degildim asiri üsengec biriyimdir normalde .
Sence napmalıyım bana yardımcı olur musunuz??

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131063

Artık 16 yaşındasınız, çocuk değilsiniz. Üzgünüm ama şu yazdıklarınız o kadar sorumsuzca ki. Kediniz var ama size bağlı olsun diye yavru sahipleniyorsunuz, 42 günlük anne kuzusunu ayırıyorsunuz, sadece üç günde pes edip yollamayı düşünüyorsunuz. Kediye size iyi gelsin diye bakmazsınız, aksine hayvanların dertleri ağrısız başınıza ağrı çıkarabilir. Çocuk evlat edinmek gibi düşünün, önceliğiniz çocuk olmalı ve yaramaz bir çocuğu ben buna bakamıyorum başkası baksın deyip gönderemezsiniz. Balkondan düşme ihtimali varsa balkona file vs. taktırıp bir şekilde önleminizi almalısınız, bunu kediyi sahiplenmeden önce düşünmeniz gerekliydi. Açıkçası kediyi gönderin veya göndermeyin demekte kararsızım, aslında tabi ki gönderemezsiniz ancak kedi iyice yerine ve size alışınca göndermeye karar verirseniz hayvan için çok kötü olacak veya o gidince bir iki yıl sonra yeni kedi sahiplenmeyi düşünürseniz bu da büyük bir haksızlık. Lütfen sorumluluk bilincine tam olarak ulaşmadan bir daha bir kediyi eve almayın. Kediyi ya şuan gönderin ya da hayat boyu sorumluluğunu alın. Özellikle üniversiteye farklı bir ile giderseniz kediyi annenize veya başkasına atıp gidemezsiniz. Kendi işinizde çalışıp ayrı eve çıkana kadar kedi sahiplenmezseniz herkes için en iyisi olur.

yumik
yumik

1250

Daha önceden kedi baktıysan nasıl bakımının hareketli olacağını tahmin edemedin ki?


Bakamamışsın işte kedi falan daha neden minicik kediyi aldın sırf heves uğruna


Bence kediyi alışmadan yolla ki sonradan yine ayrılık vs yaşamasın hayvancağız.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 138 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR