Kedim Veterinerde Aşırı Stres Yapıyor

Merhabalar. Kedim bebekliğinden beri hep saldırgandır ve veterinerden korkmuştur ama büyüdükçe daha çok korkmaya, stres yapmaya başladı. 2 defadır orada stresten çişini ve kakasını yapıyor. Çok üzülüyorum. Veterinerlere de üzülüyorum çünkü onların ellerinde ya da kollarında da bir iz bırakmadan ayrılmıyor. Bu stresi azaltmanın bir çaresi var mıdır acaba, böyle bir şey yaşayan oldu mu?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Üstten açılan bir çanta veya taşıma kutusu edinin, hiç çıkarmadan iğnesini damlasını yapsınlar. Kan alma serum gibi işlemlerde tüm kediler daha az da olsa stres oluyor, onda mecburlar. Kedi için sakinleştirici ürünler var ama açıkçası ben yoğun stres halinde etkili olduklarını düşünmüyorum.

ssedef28
ssedef28

10630

merhaba benim kedim de yavruyken hiç saldırgan değildi sonradan her veterinere gittiğimizde bambaşka bir kedi oldu. çiş kaka yapıyor 3 kişi zor tutuyor ateşine bakılırken özellikle direkt kaka yapıyor ve normal kaka da değil ishal şeklinde oluyor ishal olmamasına rağmen, ultrason bakılacağı zaman sedasyon verilmişti yani o kadar hırçınlaşıyor. artık zorunda kalmadıkça veterinere götürmüyorum aşı zamanı geldi onları da yaptırmayı düşünmüyorum veterinerden iç parazit hapı alıp evde kendim uygulayacağım. stresi azaltmanın hiçbi çözümü yok bence tamamen kedinin karakteriyle alakalı

ventricosa
ventricosa

9196

Benim kedim normalde inanılmaz sakin ve uysal bir kedi mesela ama veterinerden korkuyor özellikle bazen o kadar hırçınlaşıyor ki evde de böyleyse sakinleştirici yapalım diyorlar hiç değil diyorum. Kapısından çıktığımız anda hırçınlığı azalmaya başlıyor. Artık ben strese giriyorum yine insanları dövücek diye😅 ama malesef çözümü yok bir kere veteriner fobisi edinince kalıcı oluyor bazen aşı vs yapılırken yaş mama ya da ödül maması vererek kandırıyorum dikkatini dağıtmak için deneyebilirsiniz belki ya da giderken arabada biraz uyursa uyku sersemi tam ayılamadan hızlı hızlı yaptırıp çıkıyoruz o da işe yarıyor. Veterinerin tutumu da bence çok önemli kızımı götürdüğüm klinikte 2 uzman veteriner 1 tekniker var mesela hekimlerden birini ve teknikeri yanına yaklaştırmıyor ama birini de uzaktan uzağa seviyor hep aynı hekime yaptırıyoruz o yüzden, tıslatığında kulağını tutuyor mesela uyarı niteliğinde bence bunlar önemli belki o yüzden ona az tepki veriyordur

sitedizayn
sitedizayn

12781

veterinerden korkmayan kedi yoktur heralde :)
benim iki kedim var heralde veteriner konusunda şanslıyım çünkü taşıma çantası ile gittiğimizde üstden kapağı açıyoruz korkudan hiç kıpırdamıyorlar veteriner ziyaretimiz olaysız geçiyor :)
yani her kedinin tepkisi farklıdır benimkiler hareketsiz kalıyor :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 109 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR