Sağır Kedimin Hikayesi/ Öbür Kedilerimle Anlaşamıyor Zor Durumdayım

Miyuv
Miyuv

34386 Puan

Nişanlımda sağır bir kedi vardı ona ben vermiştim zaten bakması için o sırada da yuva arıyordum ancak bulamadım. Biraz hikayesinden bahsedeyim size. Bu kedi minicikken çocuklar ayağını demir kapıya sıkıştırdı. Çok küçüktü müdahale edemediler, dar alanda kalarak iyileşti hafif bir duruş bozukluğu var otururken o kadar, sonradan da tekrar ameliyata gerek yok dendi. Ayağı kırıldıktan 1 ay sonra ateşlendi bir anda geldiğimde baya havale geçirir vaziyetteydi. Ne ayakta durabiliyor ne gözünün önünü görebiliyordu, çırpınıyordu yattığı yerde. Neyse uzun bi tedavi sonucunda iyileşti sarsılmaları geçti. Ancak fark ettim ki sağır kalmış. Bunun için götürdüm birçok yere, en sonunda beyinciği etkilendiği söylendi ve sağırlık sebebi de buydu. Biraz denge kaybı da vardı ama şuan bu konuda iyi baya alıştı sanırım hâline. Bu arada biz evlendik vs. 2-3 aya kendi kedilerimi de aldım yanıma.
2 tane 10 yaşında kedim var. Çok minik annesizken aldım ilk göz ağrım ikisi de ve onlar da bana çok düşkünler annemde kalamadılar ben aldım. ( Annem de 1 kedi daha var bu arada) Şimdi bunlar Anlaşamıyor hiçbir şekilde. Aylarca denedim ama olmuyor. Benimkiler saldırmadı başta öbürü de öyle ama kovalayıp sıkıştırıyordu sağır olan. Benimkiler de onu gördükçe kaçmaya başladı bir süre sonra gezemez oldular o açıkken evde. Simdiyse kovalamayı bırak direk saldırıyor sağır olan baya da can acıtıyor. Kendilerimin biri dişi zaten ve yaşlı başa çıkamıyor. Öbürü de gene yaşlı ve astımlı krize giriyor. Ben bunları aylardır ayrı tutmaya çalışıyorum. Aylardır uyku düzenimiz mahvolmuş durumda. Sağır olan evin daha geniş alanında ama gece benimkilerle yatıyoruz zaten alanları az bari gece de onlarla vakit geçireyim diye. Ama sağır kedim gece aralıklarla miyavlayip duruyor kapıya atlıyor vs. Onu açıyorum kendi kapimizi kapıyorum gelip bizim kapıda yapıyor bunu. Bazen de yanına gidip salonda yatıyorum birkaç saat ama çözüm olmuyor. Ama yani çok doluyum çok bunaldık ne yapacağım hiç bilmiyorum.Tavsiyesi olan?

5 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


O kadar benzer süreçlerden geçmişiz ki, okurken kendimi gördüm yaşadıklarınızda. Bir bunu, adaptasyon sorunu yaşayan kedimizi anneme vererek çözmek zorunda kaldık. Sık sık gidip annemde görüyorum Kaju'yu. Annemin kedileriyle de çok iyi anlaşabildiği söylenemez ama bizdeki kedilere göre daha iyi, en azından evde özgürce dolaşabiliyor. Eğer sizin yaşlı kedileriniz annenizin kedisiyle anlaşabiliyorlarsa bence onlardan ayrı kalmayı göze alıp onların huzurlarını önceliklendirmelisiniz. Ya da sağır kedinizi bir süreliğine annenize bırakıp annenizin kedisiyle anlaşıp anlaşamayacaklarını görmeyi de deneyebilirsiniz. Aklıma kimseyi üzmeyecek başka bir çözüm gelmiyor maalesef.


Bol patili günler dilerim.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Ben önce kedilerimi çok uzun süre ayrı odalarda tuttum, birbirlerini unutma seviyesine geldiler, evde yer değiştirerek idare ediyordum. Daha sonra bunları bel tasmalarıyla yan yana getirmeye başladım, zaten unuttukları için o nefret gitmişti ama tabi ki bıraksam yeni savaş çıkardı, bunları her gün düzenli olarak tasmayla yan yana getirdim, aralarında patilerinin birbirine değemeyeceği kadar yakın olacakları şekilde mesafe bırakıyordum. Saldırmak isteyene kızıp sonra üçünü de bolca sevdim, kardeşin o senin falan dedim. Bel tasmalarının ipini de evdeki eşyalara bağladım, tutacak başkası yoksa o şekilde idare ediyorsunuz. Dikkatlerini yönlendirmek için en sevdikleri mama yiyecek vs. birlikte yemelerini sağladım. Birkaç gün sonra tasmaları çıkardığımda kavga etmediler, zamanla sarılarak uyur bile oldular. Öncesinde defalarca hem kendilerini hem bizi ağır yaralamışlardı.

aslihan_e
aslihan_e

130918

Sağır olan kediniz kısır değil mi? Kısır değilse önce kısırlaştırılması gerekli.

Miyuv
Miyuv

34386

Annemdeki kedi ile de anlaşamıyorlar maalesef benimkiler. Ev daha büyük olduğundan bir şekilde idare ediyorlardı ama şuan ben aşırı zorlanıyorum. Devamlı bunalıp ağlıyorum. İçinden çıkamadım durumun. Bir de o ikisinden sadece biri bana çok düşkün sanardım ama almadığım o 2.5 ay içinde ikisi de beni o kadar aradı ki. Yanlarına gittiğimde resmen ağladılar konuştular benle hiç öyle görmemiştim onları şimdi çok küçük bir alanları var ama benle daha mutlular çünkü annem o kadar ilgilenemiyordu hepsiyle. Sağır olanı sahiplendirmeyi deneyeceğim ama umutsuzum büyük ve engelli bir kedi olduğundan. Tek başına o da daha mutlu bir kedi olacak biliyorum sahibine de alisacak zamanla ama ona bu ortamı ve sabrı sunacak biri çıkar mı bilmiyorum

Miyuv
Miyuv

34386

Sağır olan kedim uzun zamandır kısır. Tüm kedilerim kısır.


Bu arada tavsiyeler için teşekkür ederim tasma yöntemi mantıklı gibiymiş ama yaşlı kedilerim tasmaya karşı aşırı tepkili. Takmaya çalıştığımda çıkana kadar deli gibi koşturmuştu o givfe tasmasını. Çıkarmak için bile zor yakalamıştım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 111 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR