Kedim Sürekli Elimi Isırıyor

Micir
Micir

270 Puan

Merhabalar ben ilk defa kedi büyütüyorum kendisi 3 aylık şu anda sahiplendiğimden beri 3 aydır elimi ısırıyor başta minik minik tatlı ısırıklar sert ısırıklara dönmeye başladı bazen sesimi yükseltip hayır diye bağırıyorum ama nafile gözümün içine 2 saniye bakıp yeniden ısırmaya başlıyor geceleri uyurken bir anda ayaklarımı yada elimi ısırıyor bunun önüne nasıl geçerim?

7 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12806

benim iki kedim var ikisinide yavruyken almıştım ve yavruluk dönemlerinde çok ısırıldım :) zaman geçtikçe kediler büyükçe ısırma olaylarıda bitti, aslında sizin yavrunuz sizi ısırmıyor sadece oynuyor, zaman geçtikçe azalacaktır ve bitecektir ama siz yinede hayır demeye devam edin ve başka şeylerle kedinizi oynatın, ipin ucuna bağlanmış herhangi bir şeyle oynatın enerjisini atsın zaman içinde elinizi unutacaktır, şu anda 4 yaşında olan büyük kedim bazen elimi ısırır gibi yapıyor ama ısırmıyor sevdiğini gösteriyor.

sitedizayn
sitedizayn

12806

daha fazla oyuncak almanıza gerek yok, kendiniz basit şeylerle oyuncak yapabilirsiniz, bazen bir ip parçası bile en pahalı oyuncaktan daha çok iş görür, kediler tuhaftır oyuncak alırsınız oynamaz gider ayakkabınızın ipi ile oynar :)

kedinin huyunda varsa eli ısırıyor bişey yapılamıyor sanırım anneden erken ayrılan kardeşleriyle vakit geçirmeyen kedilerde sık rastlanıyor bu durum. benim ilk kedim öyleydi yavruyken hayır dedim. başka odaya gittim. dikkatini oyuncakla dağıtmaya çalıştım neler yaptım yok. vazgeçmedi bi anda koluma saldırırdı. şimdi 2 yaşında artık koluma saldırma huyu çok yok. çok seversem filan tepki olarak ısırıyor. 2 yaşına kadar böyleydi yani. bi ara uyurken bi anda koluma saldırmıştı uzun zamandan sonra arada geliyorlar. yine de deneyin tabi. şimdi 2. kedim geldi o da ısırıyor ama ilk kedim gibi değil bırakıyor hemen bakalım nolucak.

Coconutbey
Coconutbey

15696

Yavru kediler küçükken ısırmaya alışırsa malesef sonra elinizi oyuncak sanıp sürekli ısırırlar alıştırmamak gerek çünkü dişleri kaşınıyor gelişim sürecinde oldukları için benim kedim dişi 7-8 aylık oldu her ısırmaya çalıştığında hayır diyip elimi çektim ve alıştı artık hiç yapmıyor siz de peluş oyuncak verebilirsiniz catnipli oyuncaklar da ise yariyor

Micir
Micir

270

bir de catnip diye bir şey aldım bu siteden elim yerine peluş oyuncaklara koysam benim elimin ilgisini azaltır mı? :D

Micir
Micir

270

Tamamdır o zaman daha fazla yormam gerek ve oyuncak almam gerek anlamına geliyor bu :D teşşekürler

Mslna01
Mslna01

9924

Kedinizi el ile oynatmaya alıştırmayın ve elinizi ıssırmaya çalıştığında başladığında kesin ama bagirmadan hayır deyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 135 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR