Kedimin Dışkısında Kan Gördüm

mincir3
mincir3

830 Puan

1 aydır kabız olan kedimin dışkısında ilk defa kana rastladım. poposuna baktım ama kan yoktu belki de temizlediği için görmedim bilmiyorum. kabızlık dışında bir problemi yok. kusmuyor, yiyor içiyor, oyun oynuyor. sizce hemen veterinere mi götüreyim yoksa 1-2 gün bekleyip gözlemleyeyim mi? fotoğraf koyamadım çünkü yüklenmiyor ve şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

8 CEVAP

edaquinnn
edaquinnn

672

muhtemelen yaparken zorlandigi icin anusunden kan gelmistir ama bagirsaklarinda bi sorunda olabilir. bi kac gun gozlemleyin eger yine kan gorurseniz veterinere gitmenizi tavsiye ederim. 1 aydir kabiz demissiniz bu sure zarfinda hic veterinere goturdunuz mu?

edaquinnn
edaquinnn

672

ayrica kabizlik icin dogal olarak bi kasik zeytin yagi verebilirsiniz ve bolca su icmesini saglayin. evin her kosesinde su bulunsun. bardakta icmeyi seviyorsa bardakta su koyup severek su icmesini saglayabilirsiniz. cok gecmis olsun

Coconutbey
Coconutbey

15696

Kan olayı uzun sürerse veterinere gözükün bir rahatsızlık olabilir geçmiş olsun kabız ise yoğurt, zeytinyağı, sıvı ödül maması iyi geliyor

mincir3
mincir3

830

@edaquinnn evet götürdüm veterinere. 1-2 hafta iyiydi sonra yine oldu. veterinere fotoğraf attım tüy yumağına benziyor dedi ama o zaman kırmızılık niye var anlamadım.

sitedizayn
sitedizayn

12886

kanlı dışkı kedilerimden birinde bir kaç defa görmüştüm ama hemen veterinere gitmedim bir süre izledim, o zamanlarda brit care kullanıyordum mamadan olacağını düşünerek mama değiştirmiştim bir süre sonra kanlı dışkı görmedim özel bir ilaç falanda kullanmadım sadece mama değişikliği yapmıştım.
mamaların bu konularda çok etkisi var, bazı mama kabız yapıyor bazısı kanlı ishal onun için en doğru mamayı bulmak gerekiyor ve bu biraz zaman alabiliyor.
brit care ile örnek vermeye devam edeyim tahılsız içeriği çok iyi mamaydı ve kedilerimin tüylerine çok iyi gelmişti ama sindirim sistemlerine iyi gelmedi.
sonra nd ye geçtim ve iyi gidiyordu sindirim sistemlerinde sorun olmadı ama bu defa aşırı tüy dökmeye başladılar :)
bir yerden kurtardım derken başka bir yerden sorun çıkıyor :) mama işi tam bir muamma.
ve en son proplana geçiş yaptım bakalım ne olacak biraz zaman geçsin anlaşılır.
siz şu anda hangi mamayı kullanıyorsunuz ? görünen o ki kullandığınız neyse kedinize iyi gelmiyor, bunu bir düşünün.

CilekLily
CilekLily

2841

Merhabalar ben de kanlı kabızlık problemi yaşamıştım kedim de. Ama ben mamayı bir anda değiştirdiğim için kanlı mukus şeklinde kaka yapıyordu kızım ve tuvaletten çıktıktan sonra çok miyavlıyordu hemen alıp veterinere götürdüm bilinçsiz bir şekilde mama değiştirdiğim için olduğunu söyledi. Sizin de yaş mamadan kuru mamaya geçiş evrenz veya bir mama değişikliğiniz varsa bundan kaynaklı olabilir. Ayrıca kullandığınız mama içeriğine bakmanızda fayda var sindirilemeyen lifler ve sindirilemeyen proteinler içeriyorsa kedinizin sindirim sistemini bozmuş olabilir düzenli malt vermenizi öneririm. Ayrıca herhangi bir mama değişikliğiniz yoksa en başından beri aynı mamayla devam ediyorsanız çok fazla olmayacak şekilde Mama kabına yarım çay kaşığı ndan az bir sıvı yağ koyup mamayı karıştırıp verebilirsiniz. Veya yaş Mama seviyorsa yaş mamanın içine bahsettiğin miktarda zeytinyağ koyup verebilirsiniz ayrıca yukarıda da yazılmış bol bol su içmesine suyunu sürekli taze tutmaya özen gösterin. Su içimi de sindirim problemlerinde çok önemli bir yer kaplıyor. Eğer 1.02 güne kabızlık geçmezse veterinere götürmenizde fayda var. Ben kedimi veterinere götürdüğümde en son yaptığı kanlı mukusu ve kakasını bir poşete koyup götürmüştüm sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim.

CilekLily
CilekLily

2841

Son olarak kedinizin bir aydır kabız olması da çok sağlıklı bir duruma benzemiyor. Muhtemelen mamadan kaynaklı olabilir hangi mamayı kullanıyorsunuz?

mincir3
mincir3

830

@cileklily pro performance ultra premium kuzu ve pirinçli yavru kedi mamasını kullanıyorum veterinerim vermişti. zeytinyağı verdim kakasının 1 parçası yeşil ve tüy yumaklıydı. kabızlığı da geçti 2-3 gündür. şırıngayla su verdiğimde iyi oluyor. veterinerimiz zurich malt vermişti ama o hiç iyi gelmedi. ben araştırıp trixie aldım onun gelmesini bekliyorum. suyunu değiştiriyorum her gün ve mamasına 2-3 ml su damlatıp öyle yediriyorum iştahlı yiyor. cevabınız için teşekkür ederim uzun yazdım biraz kusura bakmayın 😅

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 104 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR