Sahiplendiğimiz Sokak Kedisi 1 Aydır Koltuk Altında Yaşıyor Nedeni Ne Olabilir?

Merhaba arkadaşlar,


1 ay önce sokağımızda kardeşleriyle yaşayan smokin ırkından bir kediyi yuvasız kalmasın diye sahiplendik. Bu kedinin kardeşlerini araba ezmişti, önceleri sokakta besliyorduk bir gün fark ettik ki kafeste tek yatıyor ve hiçbir şey yemiyor. Sonra veterinere götürdük ve enfeksiyon kaptığını ve ayağının kötü durumda olduğunu söylediler. Kanındaki enfeksiyon tedavi ile geçti ancak ayağı kesildi. Yani 3 bacaklı. Yaklaşık 3 hafta 1 ay kadar orada kaldı. Sonrasında biz sahiplendik ve eve getirdik. Ancak hala alışamadı. Gerçekten çok korkuyor. Ödül maması, yaş mama çeşitli oyuncaklar vs her şeyi denedik. Sürekli ağlıyor, miyavlıyor.


Veteriner hekimin yönlendirmesi ile bir antidepresan difüzör bile aldık. Ancak hiçbir faydası olmadı.


Daha önce hiç kedi sahiplenmedik bu yüzden normal midir değil midir bilmiyorum. Bir şeyleri mi yanlış yapıyoruz onu da bilmiyorum. Arada bir oyun oynuyoruz. Evde mutsuz olduğunu düşünmeye başladım. Belki de sokağa gitmek istiyordur bilemiyorum.


Bu yüzden yardımınızı rica ediyorum.


Adını Mutlu koyduk ama o hep mutsuz...

3 CEVAP

Coconutbey
Coconutbey

15696

Size güvenene kadar malesef koltuk altlarına kaçabilir evet zamanla alışacaktır olabildiğince sakin yaklaşın derim ödül mamaları yaş mamalar kedi olta oyuncakları falan bu şekilde onun gönlünü kazanabilirsiniz ama sabırlı olun tabi

sitedizayn
sitedizayn

12781

çok iyi yapmışınız yürekten kutluyorum, kedinin durumunu düşünürsek bu biraz uzun bir süreç olacak alışması korkusunun geçmesi bir kaç ayı bulabilir, sadece biraz sabırlı olun kendi haline bırakın, zamanla herşey yoluna girecektir.
bende ilk kedimi aldığımda ilk önce bir süre veterinerde kaldı çünkü bir araba kazası başına gelmişti ve ameliyat geçirdi çok şükür kurtuldu ve evimizin neşesi oldu ancak böyle travma yaşayan kedilerin eve ve size alışması biraz daha zaman alıyor.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Royal Canin'in calm mamasını önerdi son olarak. Son çare onu deneyeceğiz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 111 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR