Dertleşme + Soru

Blmr
Blmr

1569 Puan

Merhaba. Öncelikle kısa bir bilgi verip, sonra soruma geçicem. Daha önce 2 aylık yavru kedileri sahiplendirme adına sorularım olmuştu ve bilgilendirici cevaplar vermiştiniz. Anne kedi onları yan apartmanın deposunda büyütmüştü, insanlar farkedince sokağa atmak istemişti. 7 haftalıktılar, 3 yavrudan 2 taneyi sahiplendirebildim. 1 ini yakalayamadım kaçtı, ama annesiyle birlikteydi ve yemekte veriyorum, anne ilgilendiği için içim rahattı. Bu sabah maalesef araba ezmiş şekilde yolda buldum miniği. Bir de öylece bırakmışlar yolda Allah bildiği gibi yapsın, üzüntüyle uygun bir alana gömdüm onu :( Buradan anladığım, annesi olsa dahi arabaların fazla olduğu bi alanda yavru kedi olmuyor yaşayamıyor! Şimdi geliyoruz diğer konuya. Şaka gibi ama aynı binanın diğer deposunda kısır sandığım bir kedinin tam 4 yavrusu varmış. Kulağında kesik vardı çünkü. Apartman “insanları” bunu farkedince yine ayaklandı, cam kapı ne varsa açmış çıksınlar diye. Çıktıkları anda araba ezme tehlikeleri çok yüksek. Bu alanda inanılmaz eşya var, yakalamayı iki kere denedim olmadı. Bu arada gizlice su ve mama da veriyorum onlara. Kediler tekir ve tahminen 3 aya yakınlar. Anneleriyle ilişkilerini görmek için anneyi alıp yanlarına götürdüm, bir iki miyavlayıp çıktı. Süt vermediğinden eminim, o yavruları oradan çıkarmayacak gibi. Hatta malesef erkek bi kediyle geziyor. Bu anneyi kesinlikle kısırlaştırmam lazım bir an önce. Yavrular için ilanlar açtım ve dağıttım önden bir yuva çıkar belki diye ama hiç hareket yok. Yarın salam sosisle kandırmaya çalışıcam ama yabaniler. Bu arada da annenin tekrar hamile kalmasından korkuyorum. Önceliği hangisine vermeliyim? Yavruları mı yakalamalıyım ama yuva çıkmadı:( Anneyi mi kısırlaştırayım? Trabzon’da yaşıyorum, burada belediyeden kediler için destek yok ne yazık ki. Şehrin barınağı oldukça uzak bir köyde ve ben öğrenciyim aracım da yok, götürüp getirmem imkansız. Özel veterinerde kısırlaştırıcam mecbur.

6 CEVAP

burlo
burlo

4578

öncelikle sizi gizlice gizlice su ve mama verme durumuna getirenler inşallah suya yemeğe muhtaç hale düşerler. inanın artık böyle şeyler duymaya görmeye gücüm kalmadı evinize mi giriyor bu hayvanlar allahın sokağında yaşamasına bile izin vermiyor aç susuz kalmasını istiyorsunuz yazıklar olsun. sorunuza gelince de dişi kedi kısırlaştırmak 500tl en az. belediyeyi arayın konusun araç göndermezler ise adres alın. kedi taşıma kapları 20-25tl hadi yol parası 25tl tutsa 50tl ye bu hayvanı belediyeye kısırlaştırmak için teslim edebilirsiniz. 450tl cebinizde kalır. yavru kediler için ilan vermeye devam edin birileri sahiplenmek için yazana kadar da kendinize alıştırın. belediyeyi mutlaka arayın size yardımcı olurlar kendimden biliyorum gelmediler kendim götürdüm. hem sizin için de daha iyi olacaktır

Blmr
Blmr

1569

İlginiz için teşekkürler. Öyle öyle ne denilebilir ki...Ben 2-3 yıldır sokakta kediler için bir besleme alanı yaptım (insanların ilgili olmadığı bir alanda) ve sabah akşam mama servisimiz var. Kimisi düzenli gelir gider, beni bekler. Kimisinin yolu düşer yer geçer. O ilk yıl ne mücadeleler verdim bi bilseniz, mama verirsem kedilere gerekeni yapacağını söyleyerek alttan tehdit etmeler, yok arabamın üstüne çıkıyorlar, yok kapının önünde oluyorlar demeler. Ki hepsi yabani kediler, insan gördüğü an zaten kaçıyorlar, ben hariç. Baktılar ki ben yolumdan vazgeçmiyorum, artık bir sorun yaşamıyoruz o konuda neyseki. Deli bu deyip, sustular galiba. Merhametin adı artık delilik oldu. Ayrıca biz büyük bir şey yapmıyoruz, Allah’ın onlara verdiği nimeti ulaştırmada aracılık sadece bu, rızıkları Allah’tan. Ama bu diğer apartman deposunda yavrulamaları, bu kez ordaki “insanlarla” karşı karşıya kalmama neden oluyor. Bende sizin gibi çok yorgunum, hiç muhattap olmak istemiyorum artık. Tak diye çekip alabilsem yavruları ordan keşke. Anneyi de o yüzden kısırlaştırmak istiyorum ki, tekrar o alanı seçmesin diye. Ben işin maddi boyutuna hiç girmiyorum, kendi özel ihtiyaçlarımdan kısarak bir denge oluşturmaya çalışıyorum. Evet normalde kısırlaştırma fiyatları öyle, ama konuştuğum bir veteriner sağolsun sokak kedisi için yarı fiyat verdi. Taşıma kabım var o konuda da sorun yok. İşte inanın dolmuşun, otobüsün gitmediği bir alanda barınak. Yakın olsa, gelip alsalar 3-4 dişi var burada hepsi kısırlaştırılsa keşke. Bir taneyi karşılayabilirim diye düşünüyorum. Diğerleri için belediye ile tekrar iletişime geçmek daha mantıklı.

burlo
burlo

4578

söylediklerinizi çok iyi anlıyorum. akraba apartmanında oturuyorum kendi akrabalarım bile kapı önüne mama koymama laf ediyorlar onu geçtim kedimi sahiplendiğimden beri aynı binada olmamıza rağmen evimize ayda 1 falan geliyorlar inanın umrumda değil bu durum allah görüyor ya soracak bunların hesabını. koca sokakta kapısına mama su koyan tek kişi benim. kısırlaştırma konusunda şunu diyebilirim son kez instagramda çok büyük sokak hayvanları dernekleri var hepsine yazın iletişim bilginizi de ekleyin. elden ele trabzon belediyesine ulaşır diye umuyorum. sosyal medya artık yaşamın kalbi konumuna geldi. şansınızı deneyin. pes etmeyin.

Blmr
Blmr

1569

Fiziken destek vermeseler de söz ile takdir etmek yerine yapılanlar...İnanın hayvanlarla bu şekilde ilgilenmeye başlamak, hayata ve insanlara bakış açımı, ruhani yönden kendimi çok değiştirdi. Bu dünyada iyiler ve kötülür var, kabul etmek zorundayız. Kötüler çoğunlukta, ama iyiler de var. O yüzden dediğiniz gibi mücadeleyi bırakmamak gerekiyor. Paylaşmaktan güzeli yok. Bu duyguyu yaşayamadıkları için acınası olan onlar esas. Araya haftasonu girdi, haftaiçi iletişim kurayım belediyeyle, pek sıcak ve umutlu bakmıyordum ama denemek bir zarar çıkmaz nasılsa haklısınız. Yavrular için buraya da ilanlar ekledim. Onları yakalamak için de şansım yaver gider inşallah.

burlo
burlo

4578

dualarım sizinle..

Blmr
Blmr

1569

Çok sağolun. Cevaplarınız için teşekkürler. İyi geceler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 790 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR