Kedilerde Mantar Aşısı

Iremfalan
Iremfalan

239 Puan

Yanağında mantar oluşan kedime dün mantar aşısı yaptırmak durumunda kaldım. Dünkü durumunda bir değişiklik problem gözlemlemedim pek fazla fakat bugün hiç gözünü açmak istemiyor vücuduna dokunduğumda miyavlıyor ve yanına yaklaştırmıyor bunun sebebi nedir ve nasıl düzelir?

6 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12958

kedilerde aşı yapıldığı gün halsizlik oluyor bir süre yatıyorlar kıpırdamıyorlar ama bu süre her kediye göre değişir benim kedilerimde en fazla yarım gün veya 1 gün sürdüğünü gözlemledim. hadi diyelim ki sizin kediniz daha hassas bir kedi en fazla 2 günde normale dönmesi lazım yok normale dönmüyorsa aşı yapan veterineri aramanızı öneriririm.

Iremfalan
Iremfalan

239

Evet hassas bi kedi ama bu kadar hareketsiz hiç görmemiştim veterinerime danışmak en iyisi teşekkürlerr 😊

Iremfalan
Iremfalan

239

Güncelleme yapmak istedim. Aşı bölgesinde apse oluştu ve apse patladı çok ciddi bir irin aktı be ciddi büyüklükte bir açıklık oluştu kedimin aşı bölgesinde klinikte bir hafta on gün yatışını uygun gördü veteriner bilseydim asla yaptırmazdım yanağını kurtarmak isterken daha büyük bir problem çıktı karşıma şu an kedimin bünyesi aşıyı kabul etmiyormuş meğerse antibiyotik tedavisine başlandı dikiş atılacak çok zor ve sıkıntılı bir süreç yani yaptırmadan önce çok çok iyi karar verilip araştırılması gerekiyormuş. Ben veterinerimin yönlendirmesine uydum ikimiz karar aldık ama yanlış bir kararmış ayrıca benim kedim de biraz hassas bir kedi yaptırcak olanlar lütfen çok düşünsün yavrucağım acı çekmesin diye uğraşırken daha çok sıkıntıda şu an

aslihan_e
aslihan_e

131121

Apseye dikiş atıldığını ilk kez duydum, benim bildiğim apseli bölgeye dikiş atılmaz, fazla kesmiş olmasınlar? Mantar aşısı zaten ağır, riskli bir aşı. Veterineriniz sizi yanlış yönlendirmiş. O açıklık konusunda korkmayın, hiçbir şey olmaz, kedilerde büyük irinli apseler çok kolay oluşabiliyor. Sadece mantar varken antibiyotik kullanılması mantarı ağırlaştırabilir diye biliyorum. Sadece merhemlerle geçirmeyi denese daha iyi olmaz mı acaba? Antibiyotik derken acaba mantar için antifungal kullanılacak mı demek istediniz?

Iremfalan
Iremfalan

239

Veterinerimle sonrasında tekrar görüştüm evet dikiş atmayacağını söyledi ama apsenin patladığı bölge maalesef çok derin kasa kadar ilerlemiş nerdeyse bu yüzden klinikte kalacak on gün kendisi antibiyotikli spreyler( evet dediğiniz gibi o şeyden kullanıyormuş) ve karışımlar uyguluyormuş o bölgeye şu an daha iyi durumda dikişsiz kapanabileceğini söyledi.

Iremfalan
Iremfalan

239

Ve evet veterinerimin yönlendirmesinin yanlış olması sonucunda bu noktaya geldik maalesef kendisi de farkında ve bütün tedavi sorumluluğunu aldı kedim iyileştikten ve iyi olduktan sonra o kliniği tercih etmeyi düşünmüyorum. Şu an başka veteriner hekimlerle se kontak halindeyim yanlış olabilecek olası bir durumda kedimi başka bir hekime götürme konusunda bu sefer geç kalmamak için uğraşıyorum. Çok kötü ve zor bir süreçmiş gerçekten hiçbir patili sahibi yaşamaz umarım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 147 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.249 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR