Kedim Çok Hırçın Ne Yapmalıyım ?

gofretx
gofretx

1048 Puan

Bir kedim var adı Gofret, tekir cinsi. Daha sehipleneli 13 gün oldu. İlk aldığımızda gayet normaldi ve bize çok çabuk alışmıştı. Şuan tam olarak bilmiyorum sanırım 2 aylık. geçen pazartesi aşı yaptırana dek her şey normaldi. Veteriner aşı yapıldığı için kediden 3 gün uzak durun dedi. Biz de öyle durmak zorunda kaldık 3. günün sonunda yanımıza aldığımızda bize saldırmaya başladı elimiz o günden beri ısırıyor ne zaman sevmeye çalışsak korkuyor kaçıyor ayağımızı ısırıyor . Misafir geldiğinde saklanıyor veya başka odadan biri gelince de hemen saklanıyor . Kendini eskisi gibi sevdirtmiyor. Hep ısırıyor ve cırmalıyor bazen çok sert ısırınca ne kadar yanlış olduğunu bilsekte vurmak zorunda kalıyoruz ( tabiki çok sert vurmuyoruz ). Ne yapmalıyım ? Annem böyle giderse daha kedi 1 ayı bizimle dolduramadan başkasına vericek. lütfen yardımcı olun.

13 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Hangi gerekçeyle aşı yaptıktan sonra uzak durmanızı söyledi acaba? Ne aşısı oldu?
Kedilerin veterinere gidip geldikten sonra bir süreliğine karakter değiştirmesi olağan bir şey. Bilmedikleri bir yere gidiyorlar ve bu strese neden oluyor. Ayrıca aşı olmasına sizin sebep olduğunuzu düşündüğü için aranıza mesafe koyması da muhtemel. Çocuk zaten böyle bir stresteyken ve ilgiye ihtiyacı varken veteriner neden uzak durmanızı istedi çok merak ettim.
Şunu söylemek isterim ki kediniz bir daha vurmayın lütfen. Kediler cezadan anlamazlar. Kendi başlarına buyruk canlılardır. O bir köpek değil, eğitilmesi kolay olmayacaktır. Siz ona vurduğunuzda o size daha çok saldırır çünkü bunu oyun olarak görür. Daha küçücük bir bebek o. İnsan bebeklerini düşünün, onları da zamanla eğitip bir şeyleri öğretebiliyoruz değil mi? 2 aylık kedinizin dışarıdaki dünyayı görüp, üstüne bir de aşı gibi bir deneyim yaşayıp eve geldikten sonra hırçınlaşması ve insanlara güvenini kaybetmesi gayet normaldir. Bir de bebek olduğu için utangaçlık ve ürkeklik de var tabii. Misafir gelince çıkmasın, bırakın kendi halinde zaman geçirsin. Onu hiçbir şeye zorlamayın. Bu beyhude bir çaba olur çünkü dediğim gibi onlar ne isterlerse onu yaparlar. Bu süreçte sizin sabırlı olmanız ve ona sadece sevgi ve ilgi göstermeniz gerek. Tırmalıyor ve hırçınlaşıyorsa oynamayı kesin ve eline bir oyuncak verin. Sakinleştiğinde tekrar sevgiyle, yumuşak bir sesle konuşarak yaklaşın. Önce elinizi koklatın, onun seviyesine inin ve başını, kulaklarının arkasını okşayın. Zamanla düzelecektir. Kediler aslında sevgi dolu varlıklar. Ne kadar sevgi gösterirseniz o kadar karşılığını alırsınız. :)

Gul36
Gul36

113368

Ama damla değil ki, aşı yapılmış. Aşı yapıldığında neden uzak durulması gereksin?

Elifoo
Elifoo

10743

Damla bile olsa yalnizca asi olunan gunun aksamina kadar dokunulmaz enseye.. ne kadar sacma ve gereksiz bir uygulama olmus boyle cidden okudukca delirdim? Hayvancagiz zaten asidan sonra soka girmis, bi de ustune anne baba bildigi insanlar onunla ilgilenmeyi kesmis.. nasil bir zihniyet veterinerinizinki cidden anlam veremedim. Eger sansiniz varsa baska bir veteriner bulmanizi oneririm..

ursaminor
ursaminor

116511

Gofretx sanırım sizin yaşınız küçük (19 değil yani) veya evde küçük bir kardeşiniz var mı? Bu dış parazit dökülen yere 48 saat elleşmemek en iyisi deniyor. Küçük çocuk varsa evde daha radikal olması için böyle bir tedbir alınmış gibi geldi bana. Ama hata elbette. İlaç dökülen kısma hiç dokunulmadan da gayet sevilebiliyor kedi. Kedilerin sevgi delisi olduğu malum (bazıları hariç :P) o yüzden onu hele ki bu minik yaşta sevgisiz bırakmayın.


Şimdi konuya gelirsek, arkadaşlarımızın yazıklarına ek olarak şunu söylemek istiyorum. Kedi bebekleri 2-6 ay arasında bütün bebek dişlerini döker ve yerine yeni dişleri çıkar. Bu süreçte dişleri aynı insan bebeklerininki gibi kaşınır, ateşlenebilir, ağız suları akabilir. Onlara dişlerini kaşıyacak bir şey vermezseniz, sizinle kaşırlar mantıklı olarak :)


Vurmak çözüm değil. Kediye vurulduğu zaman anlamaz. Sert oyun diye düşünür canı yanmadığı sürece. Canı yanarsa da sizinkini daha fena yakar. Sizi büyütürken dövmüş mü anneniz mesela? Hayır değil mi? O zaman kediyi büyütürken de dövmeyecek. Çünkü yararsız bir eylem. Vurmak kediyi eğitmez. Aksine işkence etmiş olursunuz bu da hoş değil elbette. Ben inanıyorum çok bilinçli bir kedi ailesi olacağınıza :)

Gul36
Gul36

113368

Rica ederim de çok merak ettim, aşıdan sonra neden uzak duracakmışsınız?

gofretx
gofretx

1048

Cevabınız için çok teşekkür ederim . Öncelikle aşıyı kedi evde oldu yani veteriner bize geldi . Olduğu aşı da iç dış parazit

rkyeda
rkyeda

4370

Dış parazit te genellikle 2 3 gün başını ellemeyin diyorlar

Mabuderen
Mabuderen

678

Kedinizle oynarken elinizle degil de bir oyuncakla oynamasini saglayin en kucuk ornekle basit uzun bir ipi saga sola salladiginizda o oynamaya başlayacaktır kedinizle gunde en az 1 2 saat oyun oynarsaniz sizi isirmayi bırakabilir

gofretx
gofretx

1048

Bu ilk veteriner deneyimimizdi

gofretx
gofretx

1048

Aşıdan sonra dokununca zehirlenirmisiz diye uzak durmaliymisiz

gofretx
gofretx

1048

Ben tam olarak bilmiyorum neden dedi veteriner .

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

İç parazit damlası uygulandığı için söyledi dokunmamanızı bu aşıda değil çünkü bir nevi zehir temas etmemeniz gerekiyor.Isırması tırmalaması oyun için buna sürekli devam edicek korkuncada kaçıcak bence anneniz başkasına versin çünkü bu 1 yaşına kadar sürebilir vurmak insafsızlık siz oyunoynarken size durup dururken vursalar korkup kaçmazmısınız.Kediyi hırpalamadan başkasına sahiplendirin siz kedi köpek besliyemezsiniz çünkü oyun oynarken ısırır bunlar.

gofretx
gofretx

1048

Ya Allah'ım vurmayı çok zor durumda yapıyorDUK anlatamıyorum sanırım . Kimseye sizin kedi veya köpeğe bakma hakkınız yok diyemezsiniz . Sırf kediye
Zarar gelmesin diye etraftaki zararlı şeyleri ortadan kaldırdık. Nasıl bir zihniyet bu ya . Kediye vurulmaması gerektiğini biliyoruz herhalde vurmaktan anasını ağlatıyoruz demedik . Partisine hafif bir şekilde vuruyorduk veya olduğumuz yerden uzaklaşıyoruz. Korkup kaçmıyodu o da ısırmayı bırakıp uykuya dalıyordu. Bir olayı bilmeden yargılamayın derim :) siz bence böyle şeylere yorum yapmayın çünkü yorum yapamıyorsunuz :) kediyle şuan gayet iyi anlaşıyoruz isterseniz ziyaret edebilirsiniz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6855 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR