Annelerin Ölen Kedilere Ne Yapmalıyım?

Jean
Jean

12399 Puan

Arkadaşlar dayımların bahçesinde bir sürü kedi var. Yaklaşık 5-6 hafta önce bir kedi doğum yaptı, iki gün önce ise anne kediyi köpeklerin saldırısına uğramış ve ölmüş, muhtemelen yavrularını koruyordu o sırada. Şimdi yavruları 5 ya da 6 haftalık zannedersem ben tam ne zaman doğum yaptığını bilmiyorum ama 20 gün önce oraya gittiğimde resimlerini çekmiştim o resmi görsele koyacağım anlıyorsanız siz de ne kadarlık olabilecekleri hakkında tahminde bulunursanız sevinirim. Ancak benim asıl sorum şu biliyorum kedilerin 2 ay anne sütü içmesi lazım, içemezlerse süt tozu falan. Bu kedilere süt anne bulmak için ilanlara koydum ama ses çıkmadı. Ben hafta içi her gün çalışıyorum yarın veterinere gidip süt tozu almayı düşünüyorum ama o da meşakatli iş ısınmasıdır, taze kalmasıdır, içirmesidir falan ben her gün yanlarında olsam ve evime yakın olsalar yaparım da öyle de değil. Benim için asla zahmetli de değil ama açıkçası dayıma dersem bu kadar incelikli işi olan bı şeyi yapar mı emin değilim. Sizce ne yapayım? Yaş mama yeseler sadece olur mu? Yine süt tozu alacağım yarın, dayıma da anlatacağım şöyle şöyle yap diye de ilgileneceğini sanmıyorum. Yani kedileri çok seviyorlar, aile binası zaten bahçeli falan mahallenin bütün kedileri orada, hiç ayrılmıyorlar. Ama bu konuda onlara kalsa zaten kendiliğinden yaşarlar falan o kafadalar öldürmeyen Allah öldürmez modundalar hepsi. Anneleri iki gün önce öldü bu hafta çalıştığım için gidip göremedim yarın sabah erkenden gideceğim sizce ne yapayım? Ve unutmadan fotoğrafı 20 gün önce çektim. Sizce şu an tahmini ne kadarlar?


7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130783

5-6 hafta önce doğum yapmamış, fotoğraftaki yavrular zaten 4 haftalık civarı, 20 gün önce çektiyseniz bunlar yaklaşık iki aylık olmuştur. Süt tozuyla falan uğraşmaya hiç gerek yok, mama yedirin siz. Evde kendi kediniz olsa takviye olarak içirirsiniz ama bunlar sokak kedisi, zaten kaç yıl yaşayacakları belli değil, hayvanların karnı doysun, günlük vitaminlerini alsınlar yeter. Yaş mama bazen yavruları ishal yapabiliyor ama haşlama tarzı yedirme şansı yoksa mecburen yaş mama yiyecekler. Küçük taneli kuru mama da yiyebilirler büyük ihtimalle, büyümüşlerdir bayağı.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Tabi ki annelerini arayabilirler ama mamayı beğenmedikleri için de yemiyor olabilirler, kokusu onlara hitap etmiyor olabilir. Solunum yolu enfeksiyonu geçiriyorlarsa ki yavrular çok sık yakalanır, şu sıra da salgın var, burunları tıkalı olup koku alamazlarsa kediler mama yemezler. Yaş mamanın kokusu kuvvetli olduğu için büyük ihtimalle yaş mama yiyeceklerdir. Bir diğer ihtimal de iç parazit nedenli iştahsız olabilirler. O yavrular mutlaka düşük dozda iç parazit ilacı almalı. Şuan tam parazitle mücadele dönemleri. İç parazit hapı alıp uygun miktarda yuttursanız büyük iyilik yapmış olursunuz. Elinizde yoksa, veterinere gidemezseniz eczaneden Andazol 200 mg alabilirsiniz. Onun çeyreğinin çeyreği gibi küçük miktarı onlara uygun olur. Yaş mama tanesinin içine saklarsanız yutabilirler.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Yetişkin kediler pek yavrularla uğraşmazlar, anneleri başlarında olmasa bile gelir kızar diye korkarlar. Nadir olarak yavrulara saldıran kediler olabilir.

Jean
Jean

12399

Elimde iç parazit hapı var dediğiniz gibi yarın ondan vereyim iyi ki söylediniz teşekkür ederim. Gourmet'in yaş mamasından almıştım, yarın petshop'tan başka bir marka bakacağım kuru mamada reflex kitten sipariş verdim, daha gelmedi

sitedizayn
sitedizayn

12743

kuru mamayı yiyemiyor olabilirler, yaş mama ile karıştırıp vermeyi denediniz mi, biraz nemlenir ve yumuşar, yaş mama, kuru mama ve birazda su ekleyip ezebilirsiniz yavruların yiyebileceği kıvama gelmiş olur.

Jean
Jean

12399

aslihan_e yorumunuza sevindim, umarım öyledirler. en son 3 ağustos'ta gittim oraya anneye kuru mama koydum yavrulardan birinin de yediğini gördüm ama dün yavruların mama yemediğine dair haber aldım, önlerinde duruyor mama ama dayımlar oradayken yemiyorlar başka kediler gelip daha sonra yiyor olabilir. Sizce anneleri yeni öldüğü ve üzgün oldukları için yemiyor olabilirler mi?

Jean
Jean

12399

Bir de anneleri yokken onları kim koruyacak bir sürü kedi var orada döverler mi onları diye de endişeliyim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 93 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR