Kedim Su İçtikten Sonra Öğürüyor? Öksürüyor?

htcmmss
htcmmss

760 Puan

Herkese merhaba, kedim su içtikten sonra sigara içmiş insan öksürüğü misali sesler çıkarıyor. 2 aylık olduğundan beri düzenli olarak devam ediyor bu durum. Şuan 5 aylık. Veterinere götürdüm üşütmüş dediler. Lysine bağışıklık güçlendirici verdiler ve yere yatmasın dediler. Kedim her yere yattığında alıp koltuğa, yatağa vs koyuyorum ama inatla yerlerde yatıyor. Gece bile kalkıp yerde ise yatağa alıyorum tekrar yere iniyor. En son çözüm bulamayınca yere battaniye, çarşaf tarzı şeyler sermeye başladım ama nafile. Ya üstünde debelenip örtüyü oradan kaldırıyor ya da farklı betonlar buluyor. Evin her yerini kapatmam mümkün değil maalesef. Bu canlılar sokakta kaldırımlarda, betonlarda yatıyor. Evde yere yatması ile bu kadar nazik olması tuhaf geliyor. En son tekrar bu durum için veterinere götürdüğümde iştahı yerinde, ateşi yok, kusması yok, sadece stetoskop ile dinlerken sesler geliyor üşütmüş o kadar deyip Metpamid 10mg şurup önerdi. Her gün aç karna 1mg ver dedi. Açıkçası onu da ben kullanmaktan emin olamadım. Nereye kadar ilaç ile devam edeceğim. Farklı bir yere götürdüm. Elle muayeneden sonra hızlı su içiyordur dedi. (Her gün lysine, bir gün veda malt bir gün gimcat kitten paste veriyorum). Suyu oda sıcaklığında veriyorum. Sürekli bu halde olduğu için üzülüyorum. Bu konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan varsa benimle paylaşabilir mi?
Fotoğraflarda kedimin vizyonsuzluğunu görebilirsiniz. (3-4 Katlı kedi evi var)
Öğürme Videosu Linki --> https://drive.google.com/file/d/1ZE4z-308yLAvmUZkyshV0_CL_MuIGtaX/view?usp=sharing


6 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12806

kediniz de benim çarliye çok benziyor, bu smokinler acayip oluyor :) yere derken parkenin üstünde yatıyor bu mevsimde bir zararı olmaz ki. en serin nereyi hissediyorlarsa orda yatıyorlar.
üşütmekle ilgili olduğunu sanmıyorum bu mevsimde ne alaka yani.
suya eklenen damlalar var ağız bakımı ve kokusu için kedinizin ihtiyacı olmasada bu ürünlerden deneyebilirsiniz suyun tadını ve kokusunu değiştirebilir belki işe yarar.
değişik su markalarından birer küçük şişe alıp deneyebilirsiniz.
tavuk kaynatıp suyundan verebilirsiniz içerse ve sorun çıkmazsa kullanıma devam edilebilir.
sade su olması gerekmez, tavuk suyu, et suyu, kemik suyu hepsi iş görür.
yaş mamalarında %80 i sudur zaten.
yani denenecek çok seçenek var illa ki biri çözüm olur.

sitedizayn
sitedizayn

12806

videoyuda izledim çok aşırı bir öğürme yok birde su kabını vücudundan daha yüksek bir pozisyona koymayın, yere koyabilirsiniz veya bir masanın üstünde olsa bile kedide masanın üstünde olacağı için yine yer seviyesi gibi olacak.
belgesellerde izlediyseniz kediler yer seviyesinde su içerler zaten başka şansları yok.
benimkiler en fazla bir bardak seviyesinde içiyorlar, çünkü bazen masaya çıkıp bardaktan su içiyorlar.

sunnyv
sunnyv

2896

C vitamini takviyesi kullanabilirsiniz. Et ya da tavuk suyu vereceğinizde ılık olarak verip içine az miktarda zencefil ve zerdeçal da katabilirsiniz. Verdiğiniz besinler ya da su soğuk olmasın. Bir süre daha devam ederse bence farklı veterinere göstermekte fayda var.

htcmmss
htcmmss

760

Zaten sorun su içmemesi veya az içmesi değil bu yüzden aromalaştırmama gerek olduğunu düşünmüyorum gayet yeterli içiyor :) Bazen miamor kedi çorbası veriyorum %94 tavuk suyu oranına sahip. Yaş mama olarak zaten schesir ve acana kullanıyorum. Hatta acana yoğun yapıda olduğu için ekstra sulandırıyorum. Et oranı ve su oranı çok yüksek ikisininde :) Asla soğuk su, yaş mama vermiyorum mutlaka ısıtıyorum. Pet Clinique Lysine paste kullanıyorum içerisinde Omega 3, Metiyonin, A ve C vitamini var :) Gimcat Kitten paste kullanıyorum içeriği vitamin dolu :) Suyu da hep yer seviyesinde içiyor. Farklı noktalarda yer seviyesinde suyu var. Normalde mermerin üstüne çıkıp eğilip içer bu sefer üşenmiş öyle içmiş ama suyu koyduğum yer farketmeksizin böyle sesler çıkarıyor :) Parke üstüne yatması benim için sorun değil ama yatmaya devam ettikçe üşütür dedi veteriner :) Bu sıcak havalarda nasıl üşütür bilemedim :') Evimiz dışarıya oranla daha serindir. Bütün camlarda, balkonda file var o yüzden hepsi açıktır. Cereyan da mı kalıyor anlamıyorum bu üşütmesini.

ssedef28
ssedef28

10630

merhaba benim kedim de su içerken böyle yapıyor bazen. bir ara sürekli yapıyordu peteğin üzerine su bardağıyla koyduğumda o suyu içtikten sonra hep yapıyordu ya burnuna kaçıyor ya da su çok yüksek veya alçak olduğundan. üşütmeyle alakası olduğunu sanmıyorum kaseden içince sorun yok ama bardaktan içince hala nadiren de olsa öksürüyor.suyunu geniş bir kaseyle değiştirip gözlemleyin yine devam ediyorsa belki astım ya da ciğerine su kaçmış olabilir

htcmmss
htcmmss

760

Geniş kaselerimde de sular var farklı odalarda. Yine de devam ediyor bu durum. Sürekli burnunu siliyorum akşama yine siyahlaşmış kirlenmiş. Astım olduğunu sanmıyorum nefes darlığı gibi problemleri yok. Yakın zamanda götürüp tekrar baktıracağım zaten böyle yapmaya devam ederse.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 109 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR