Kedim Kakasını Yapmıyor?

Kedim az mama yiyor ve bu sebeple kakasını yapmıyor. 2 gündür yapmadı, ne yapabilirim? Yaş mama vs yemiyor, sadece kuru mama o da çok az

11 CEVAP

CilekLily
CilekLily

2841

Zeytinyagi koyabilirsiniz 1-2 damla kuru mamasina

htcmmss
htcmmss

760

Benimki de deli gibi yiyiyor ama düzensiz bazen 2 günde bir bazen hergün yapıyor. Veteriner az yiyiyorsa 2 günde bir yapması normal demişti. 2 günden sonra hala yapmıyorda o zaman sıkıntı. Mutlaka veterinere göstermelisiniz. Maltlar bu konuda yardımcı oluyor. Ben normalde bi gün malt bi gün kitten paste veriyorum ama 2. Gün hala yapmadıysa tekrar malt veriyorum. Bu konuda Veda marka malt çok iyi.

sitedizayn
sitedizayn

12806

belki mamasını beğenmiyordur, aç kalmamak için mecburen yiyiyordur.
kediniz kaç yaşında ? kaç kilo ? hangi mamayı kullanıyorsunuz ?
yaş mama hangisini denediniz ?

Miyoshka
Miyoshka

1170

İki günden sonrası risk teşkil eder tuvalet konusunda.Iştahsızlığının altında bir sağlık problemi yatıyor da olabilir.Tabi umarım öyle değildir ama güvendiğiniz bir vete danışabilirsiniz bana kalırsa.48 saatte tuvalete çıkması beklenir kediciklerin.Bu durum biraz daha uzarsa mutlaka veterinere danışın.

2 yaşında 4 kilo, yaş mama hangi mama aldıysam yemedi. Sadece ödül maması, kuru mama ve zar zor malt yiyor. Purina pro plan mamayı kullanıyorum

sitedizayn
sitedizayn

12806

2 yaşında 4 kilo, muhtemelen dişi bir kedi ama erkekse zayıf bir erkek diyebilirim, yetişkin erkek kediler biraz daha kilolu oluyor özel küçük bir ırk değilse.
bende proplan somonlu derma care kullanıyorum aslında yeni geçtim, benimkiler iştahlı yiyiyorlar.
aslında bir çok kedinin severek yediği yerli bir mama var, bonacibo kuzulu temiz@mama@com fabrikadan satış var ucuza geliyor kaliteli ve kedileri baştan çıkaran bir mama. aklınızda bulunsun denemenizi tavsiye ederim. kediniz kısırmı bilmiyorum ama kısır olsa bile kısır kedi maması almanıza gerek yok az yağlı olduğu için kediler çokda sevmiyor.
bunu sadece ben söylemiyorum purina beslenme danışmanı ile konuştum öyle söylediler. bu sitede ürün sayfasında var beni arasın diye seçenek isterseniz onlarada danışın.
yaş mama ile ilgili bir şey yazmamışsınız ama şöyle söyleyeyim evde bir parça tavuk haşlayın veya et olur tavuk ciğeri olur pişirin verin bakalım yiyecek mi.
tavuk ciğeri yesede çok vermeyin haftada bir gün yeterli ama et, tavuk, balık yerse istediği kadar yesin sorun olmaz.
kedinizin iştahı biraz açılırsa bir şeyler yerse sindirim sistemide daha çok çalışacaktır ve daha çok tuvalate gitmeye başlayacaktır :)
ödül mamasına gelince bende hergün ödül maması veriyorum ama zaten normal mamalarını yiyiyorlar, ödül maması seçerken deri tüy bakımı, anti hairball gibi özellikleri olanları seçiyorum.
malt konusuna gelince kedinizde tüy kusma olayı yoksa malt vermenize de gerek yok.
ben hiç malt kullanmadım sadece petlebiden hediye gelmişti onu kullandım. dediğim şekilde tüy kusma olayı olsa kullanırdım tabi.

Kedim erkek. Kısır değil, tavuk haşladım ama yemedi yanına bile yaklaşmadı. Tüy kusuyor ama veterinerim 2 günde 1 verin dedi, uyguluyorum. Ayrıca kilosunun iyi olduğunu söyledi hatta 4.5 kiloyu geçmemesini tembih etti

sitedizayn
sitedizayn

12806

tüy kusuyorsa malt evet devam etmeli, kilo konusu aslında standart bir şey değil iki insan 70 kg olabilir ama biri 1,60 boyunda diğeri 1,70 boyunda ise kısa boylu olan daha şişman görünecektir kedilerde de durum aynı, benim minyon tipli dediğim erkek kedim 5 kg civarında ama sanki zayıf gibi görünüyor diğeri yaklaşık 7 kg ama şişman görünmüyor cüsseli uzun boylu çünkü.
siz kedinize baktığınızda nasıl görüyorsunuz önemli olan odur.

aslihan_e
aslihan_e

130952

4 kilo orta boy erkek kedi için ideal, asıl 5 olduklarında anlıyorsunuz biraz fazlası olduğunu. 5-6 kiloyu ancak iri erkek kediler kaldırır. Ben yemezlerse şırınga ile beslerim, mamayı robottan tamamen sıvı olacak kadar çektiriyorum, süzgeçten geçirip şırınga ile besliyorum. Eğer kabızlığı varsa içine zeytinyağı, haşlanmış tavuk derisi ve yağlı suyundan ekliyorum.

Pnrdogan
Pnrdogan

4182

Yaş mama verin içine de az zeytinyağı katın

Teşekkür ederim yaptı arkadaşlar, bugün düne oranla daha fazla mama yedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 140 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR