Kedimin Tüyleri Çok Dökülmeye Başladı?

Pnrdogan
Pnrdogan

4226 Puan

Bu aralar kedimin tüyü çok dökülmeye başladı, 1 yaşında erkek kedim. Bu mevsimde fazla dökülmesi normal mi?

3 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12852

evet normal ama ne kadar döküldüğüne bağlı, elinizle sevdiğinizde tüyle geliyormu bunu daha iyi anlamak için sırtından kafasına doğru yani tüylerin tersine doğru parmaklarınızla hafiften tutarak çekmeden ama çekermiş gibi hareket yapın, parmaklarınız arasında tüy kalıyormu ve ne kadar kalıyor o zaman daha iyi anlaşılır.
benim iki kedimde bu yaz aşırı tüy dökmeye başladı hatta birinin ensesinde küçük bölgesel açılma oldu, biodermcat diye bir tablet aldım tüy dökmeleri biraz azaldı kedinin ensesindeki açıklıkta kapandı iki haftalık kullanım sonucunda. ayrıca mama değiştirdim çünkü mamadan da şüphelenmiştim, nd az tahıllı morina balıklı kullanıyordum, proplan somonlu derma care geçiş yaptım ama bu geçiş daha yeni 10 gün kadar oldu.
şimdilik iyiye gidiyorlar.
bir kısa video gönderiyorum veteriner nasıl kontrol edileğini gösteriyor.
https://www.youtube.com/shorts/fH3GeRPKFlU

Berra88
Berra88

2162

Benim de 1 yaşında dişi kedim var baya tüy döküyor ama normalmiş plus B vitamin var damla şeklinde azaltıyor diyor ben de onu aldım kullanmaya başladım yeni

Pnrdogan
Pnrdogan

4226

Teşekkür ederim elimle çektiğimde fazla gelmiyor videodaki gibi ama yine de eskiye göre fazla. Eldiven ve tarak kullaniyorum düzenli olarak. Multivitamin macunu var ama sevmiyor. Mamasi da hills kitten ton balıklı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 85 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR