Kedim Seslere Karşı Saldırıyor Ve Durmuyor Ne Yapmalıyız?

sevvalban
sevvalban

170 Puan

Merhaba. Kedim 7 yaşında tekir ve kısır değil. Küçükken de çok hareketliydi ama son bir iki yıldır saldırma durumu mevcut. En ufak matkap sesi,motor sesi,çekiç sesi,yüksek sesle konuşmada kulaklarını geriye çekip ustumuze yürüyüp bacaklarıma direkt saldırıyor ve ciddi şekilde yaralıyor evdeki herkeste geçmeyen yara izleri mevcut. Bunda n beş altı ay önce de enfeksiyon atlattı veterinerimiz yaş mamadan dolayı karninda gaz oluştuğu için ağrısı olmuş bu yüzden oldu dedi kan sonucu röntgen vs baktirmistik. Saldırmaları çok arttı çok feci yakalıyor ses duyduğu anda. Bizim evimiz 10.katta ve çok ses geliyor ana yola baktığı için napacagimizi bilmiyoruz. Son çare köyde tanıdığımıza vermiştik ama orada da kedilerle bogusmus zayıflamış yara ve pire olmuş vücudu bende dayanamadım zaten ailem zorlamisti vermek için orada düzelir geri getiririz diye ama artık düzelmesini istiyoruz. Bu kedi nasıl düzelir bilmiyoruz ne yapmamız gerekli saldırganlığı nasıl kesebiliriz motor sesinden matkap sesinden vs bunları nasi alistirabiliriz. Çok üzülüyorum üniversiteye başlayacağım kafam çok dolu inanın odaklanıyorum günlük rutinimi etkiliyor artık bu üzüntüm. Ankara mamakta yaşıyoruz önereceğiniz bir veteriner var mıdır?

2 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

12781

7 yaşındaki kedi kısırlaştırılır mı bilmiyorum öncelikle bunu veterinere sormak lazım.
yetişkin kediler bazen yanlarına bir yavru geldiğinde psikolojileri değişiyor ve mutlu olabiliyorlar, kedinizin yanına bir yavru alın demiyorum ama çevrenizde yavru kedisi olan birileri varsa kedinizi taşıma çantası içinde bir yavru ile yanyana getirip tepkisini kontrol edebilirsiniz.
yavru kedinin taşıma çantası içinde olması daha iyi. sizinki serbest olsun.
kediniz herhangi bir sebeble mutsuz ve mutsuz kedilerde saldırgan olabiliyor, sesler saldırıyı tetikliyor.

sevvalban
sevvalban

170

Bizde öyle düşünüyoruz bir sebepten mutsuz yüksek ihtimal biz korktuğumuz için onu ayrı odada tuttuğumuz saldırınca pusete kapattigimiz için kinlenmis gibi. Şuan ayrı evde tek tutuyoruz veteriner arastiriyoruz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 73 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR